Pazar gólpassz okozta a Barca vesztét

504075841
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez vies with Celta Vigo's Danish midfielder Michael Krohn-Dehli (top) during the Spanish league football match FC Barcelona vs RC Celta de Vigo at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 1, 2014. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A két madridi csapat, a Real és az Atético is magabiztos győzelmet aratott a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában, Cristiano Ronaldo góllal és győzelemmel ünnepelte pályafutása 700. mérkőzését. A Barcelona viszont hatalmas meglepetésre kikapott hazai pályán, így lépéshátrányba került.

A spanyol bajnokság góllövőlistáját toronymagasan vezető Cristiano Ronaldónak két perc kellett a Granada ellen, hogy pályafutása 700. meccsén megszerezze a 448. gólját: Benzema passza után állítgatás nélkül lőtt a másik oldalra induló kapus bal lába mellé.

Ronaldónak a mostani bajnokságban ez volt a 17. gólja, tíz forduló alatt legutóbb Ruud van Nisltelrooy volt ilyen termékeny az európai bajnokságokban, a később a Realban is megfordult holland támadó az 1999/2000-es szezonban 18 gólig jutott ugyanennyi meccsen a PSV-ben.

És ez még nem minden, ez volt Ronaldónak zsinórban a nyolcadik bajnokija, amelyen betalált, ami Real-rekord, azzal pedig a ligában lett csúcstartó, hogy 17-et lőtt 10 forduló alatt, ami neki valójában csak 9 meccs, mert a Real Sociedad elleni vereség alkalmával nem lépett pályára.

A 31. percben a nagy gólok mestere, James Rodríguez növelte a Real előnyét, ő is Benzemától kapta a passzt, hogy aztán ballal kilője a jobb felsőt.


Ha a Granada valami csoda folytán reménykedett a feltámadásban, akkor az 54. percben szétzúzta az álmait a Real, Ronaldo sarkazós passza után Benzema iratkozott fel a góllövők közé.


A Real innentől elég lazán vette a meccset, a Granada többször is szépíthetett volna, Sergio Ramos például egyszer a gólvonalról mentett. A kiscsapat azonban mindent elrontott, a Real pedig a végén még egyszer lecsapott: egy szépen végigvitt akció végén Arbeloa Ronaldóval akart gólt lövetni, aki elcsúszott a fontos pillanatban, de James Rodríguez a menteni igyekvő védővel, Babinnal végül beküzdötte a labdát a hálóba.

A Barcelona hazai pályán fogadta a jelenlegi edző, Luis Enrique korábbi klubját, a Celta Vigót, amely a középmezőny stabil tagja. A katalánok sokat támadtak, de csak kapufáig jutottak, igaz, azt négyszer is eltalálták, és a vendégek kapusa, Sergio Alvarez is fantasztikusan védett. A Barca végzetét egy szenzáiós gólpassz után Larrivey gólja jelentette, így megszakadt a csapat idei hazai veretlensége.

A vigói együttes ezzel történelmi tettet hajtott végre, ugyanis fennállása során először győzött az 1957-ben átadott Camp Nou Stadionban. A Celta Vigo korábban 48 alkalommal volt a katalánok vendége a bajnokságban, és ezt megelőzően csak egyszer, 1942. október 12-én távozott győzelemmel. A Celta Vigo így továbbra is az egyetlen veretlen csapat idegenben a Primera Divisiónban.

A Barcelonának megszakadt egy óriási sorozata, ugyanis egymást követő 56 hazai bajnoki után nem szerzett gólt saját közönsége előtt. Erre legutóbb 2011. október 22-én a Sevilla ellen volt példa.

A címvédő Atlético Madrid otthon 4-2-re nyert a Cordoba ellen, a hazaiaknál Griezmann duplázott.

Primera División, 10. forduló:

Granada - Real Madrid 0-4 (0-2)
gól: Cristiano Ronaldo (2.), James Rodríguez (31.), Benzema (54.), Babin (87., öngól)

Barcelona - Celta Vigo 0-1 (0-1)
g: Larrivey (55.)

Atlético Madrid - Cordoba 4-2 (1-0)
g: Griezmann (44., 58.), Mandzukic (62.), Garcia (80.), ill. Ghilas (53., 87.)