Drogbáróval barátkozott, bevonták az útlevelét

Adriano
ITALY, Milan : Inter Milan's Brazilian forward Adriano applauses his team-mates during their UEFA Champions League first knockout round first leg football match against Manchester United on February 24, 2009 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Riói drogkereskedőkkel került kapcsolatba a korábbi brazil válogatott labdarúgó, Adriano, akinek útlevelét bevonta az ügyészség. A 32 éves csatár most szerződött volna a francia másodosztályú Le Havre csapatába.

A BBC értesülése szerint Adrianót egy motorkerékpár-vásárlás miatt vette elő a brazil ügyészség. A csatár 2008-ban vásárolta a járművet, de egy ismert kábítószer-kereskedő, Paulo de Souza Rogerio Paz édesanyjának nevére jegyezte be.

Később a motorkerékpárt elajándékozta, és azt a Comando Vermelho néven ismert bűnbanda a riói nyomornegyedekben elkövetett bűncselekményeknél használta.

Késhet Adriano európai visszatérése Forrás: AFP/Damien Meyer

Az ügyész nem kérte a 48-szoros válogatott játékos őrizetbe vételét, megelégedett útlevelének bevonásával. Így nem utazhat külföldre, noha helyi sajtóértesülések szerint szeretné leigazolni a francia másodosztályú Le Havre.

A futballistát már korábban is meggyanúsították kábítószer-kereskedelemmel, de most először emeltek vádat ellene. Adriano mindent tagad.

A csatár korábban szerepelt többek között az Internazionaléban és az AS Romában, előbbi csapattal négyszer nyert olasz bajnokságot. A brazil válogatottal 2004-ben Copa Americát, 2005-ben Konföderációs Kupát nyert, utoljára 2010-ben játszott a nemzeti együttesben.