Jótékonyságból árverezte el gyermeke klubhűségét

Vágólapra másolva!
A Manchester környékén élő Ian Charters nem bízta a véletlenre, melyik futballcsapatnak szurkol majd a kisfia: egy jótékonysági árverésen a legtöbbet licitáló dönthette el, United- vagy City-drukker legyen. Egyik sem lett.  

Charters gyermeke, Eddie hat héttel a tervezettnél korábban jött világra, életben maradásához a Bliss Alapítvány segítségére volt szükség, akik kimondottan a koraszülöttek speciális gondozásával foglalkoznak.

Az apa hálából úgy döntött, felhívja a figyelmet a szervezett tevékenységére, és emellett egy kis pénzt is gyűjt számukra, ezért egy aukciós portálon árverése bocsátotta gyermeke klubhűségét. Kézenfekvő okokból a manchesteri klubokra szűkítette a lehetőségeket, és megígérte, a nyertes csapat mezébe öltözteti hathetes kisfiát, és első adandó alkalommal elviszi a csapat meccsére.

"Jó mókának tűnt. Én a Watfordnak drukkolok, ennek sosem tenném ki a fiamat, és egyébként is nehezen tudnám rávenni, hogy a manchesteri járásban élve nekik szurkoljon. A lakóhelyünk környékén a Ciyt-drukkerek vannak többségben, a munkahelyemen 50-50 százalék az arány. Mivel délről származom, egyik klubhoz sem kötődünk, így nekem mindegy, melyik csapat lesz végül a befutó" - magyarázta döntését az apa.

Forrás: Manchester Evening News

Az árverésre reagálva azonban több Stockport-szurkoló is jelenetkezett, hogy az ő csapatuk miért nem szerepel a választhatók között. Charters méltányolta a kérésüket, és bővítette a klubok körét, ami nem várt fordulatot hozott: 190 fontos ajánlattal közülük került ki a befutó.

"Tulajdonképpen még örülök is, hogy így alakult. Jót fog tenni a személyiségének, ha a hozzá legközelebb eső, helyi klubot támogatja valamelyik óriás helyett" - értékelt Charters. "Ráadásul mindössze 1 font a belépő ára a tíz évnél fiatalabb gyerekek számára, ami jó hír, ráadásul a meccsekre is sokkal könnyebben tudunk majd járni a stadion közelsége miatt. Tudom, hogy az elmúlt években nagyon visszaesett a Stockport, de egy igazi, történelmi klub, bízom benne, hogy összeszedik magukat."

Edgeley Park, Stockport Forrás: AFP

A Stockport jelenleg az angol futball hatodosztályában, az Északi Konferenciában futballozik.