Vágólapra másolva!
Két vereség után nyerni tudott a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Barcelona, amely a csereként beállt Luis Suárez vezérletével fordított az Almería otthonában. A Real Madrid jóval simábban győzött, 5-1-re verte a Rayo Vallecanót.

A Barcelona a Real Madrid és a Celta Vigo elleni vereség lelki terhével érkezett az Almería elleni meccsre, és azzal a tudattal, hogy amióta Lionel Messi bemutatkozott, egyszer sem bukott egymás után három bajnokit a csapat. Luis Enrique meglepetésre sem Suárezt, sem Neymart nem jelölte a kezdőbe, helyettük Pedro és Munir rohamozott Messi oldalán. Az Almería tíz forduló alatt csak kilenc pontot szerzett, és mindössze nyolc gólt lőtt, úgy tűnt tehát, nincs nagyon félnivalója a Barcának.

A vendégek az első tíz perc végén könnyen vezetést szerezhettek volna, de Messi lövését Ruben kivédte, a kipattanót pedig Munir mellé gurította. Pár perccel később kétszer is tizenegyest reklamáltak az Almería játékosai és szurkolói, de úgy tűnt a visszajátszásokból, hogy Thievy mindkétszer nagyon könnyen megadta magát. A 29. percben megint dupla helyzetet rontott el a Barca, Rakitic fejesét nagy bravúrral tolta ki Ruben, majd Messi hibázott olyan szituációban, ami rá nem jellemző, üres volt a kapu, de ő a kapufára fejelt.

A 37. percben meglepetésre előnybe került az Almería, Messi vesztett labdát az ellenfél térfelén, a hazai kontra végén pedig Thievy volt a befejezőember. A szünetben Luis Enrique változtatott, behozta Neymart és Suárezt is, és a második félidőben a Barca odaszögezte kapujához ellenfelét. A 61. percben Suárez centikre volt első barcás góljától, Adriano szöglete után félfordulatból lőtt, de a felső léc kisegítette az Almeríát. Aztán Neymar fejelhetett teljesen üresen egy jobboldali beadás után, de még a kaput sem találta el.

A 73. percben már jobban célzott a brazil csatár, de a gól elsősorban Suárez érdeme volt, aki gyönyörűen fordult le az emberéről, a beadása után pedig Neymarnak kicsit szerencséje is volt, mert a labda végül egy védőt érintve pattant be.

A 77. percben Suárez lövése suhant el a jobb kapufa mellett, majd Messi fejelt az uruguayi lekészítése után a lécre, vagyis nagyon érett a gól, amely végül a 82. percben született meg, amikor Suárez beadása után Jordi Alba pont annyira ért bele a labdába, hogy az bepattanjon a kapus fölött. A végén még Messi is lőhetett volna egyet, de Ruben túljárt az eszén, így továbbra is várnia kell arra, hogy beérje a spanyol gólrekordert, a 251 góllal álló Telmo Zarrát.

A Barca a győzelmével időlegesen elfoglalta az első helyet, de a Real Madrid a Rayo elleni 5-1-es győzelmével visszavetta a vezetést. A Realnak 8 perc kellett hozzá, hogy megszerezze az első gólt, Kroos beadását Bale becsúszva továbbította a kapuba. A másodikra a félidő végéig kellett várni, és szerencse is kellett hozzá, James Rodríguez szöglete után Sergio Ramos térdéről pattant be a labda.

A Rayo még a félidő vége előtt szépített, James Rodríguez adta haza rosszul a labdát, a Real-nevelés Bueno pedig higgadt volt, elfektette a Casillas helyén szerephez jutó Keylor Navast, aki Pepén is átesett, annyira próbált menteni, de nem sikerült neki.

A második félidőben előbb Kroos csavart gyönyörű gólt a 16-oson kívülről, majd Benzema passzolt a hálóba lesgyanús helyzetből Ronaldo előkészítése után. A portugál a végén maga is betalált, gyengécske lövését egyszerűen bepotyázta a Rayo kapusa. Ronaldónak a 10. bajnokiján ez volt a 18. gólja.

Primera División, 11. forduló:
Almería - Barcelona 1-2 (1-0)
gól: Thievy (29.), ill. Neymar (73.), Jordi Alba (82.)

Real Madrid - Rayo Vallecano 5-1 (2-1)
gól: Bale (8.), Sergio Ramos (40.), Kroos (55.), Benzema (58.), C. Ronaldo (82.), ill. Bueno (44.)

Getafe - Elche 0-0

Celta Vigo - Granada 0-0

Málaga - Eibar 2-1 (0-1)
gól:
Juanmi (53.), Amrabat (89., 11-esből), illetve Arruabarrena (42.)
piros lap: Raúl Navas (88., Eibar)

Az élcsoport:
1. Real 27 pont/11 mérkőzés
2. Barcelona 25/11
3. Valencia 23/10 (23-9)
4. Atlético 23/10 (19-9)
5. Sevilla 22/10
6. Málaga 21/11