Vágólapra másolva!
Az egyik legrangosabb nemzetközi futballportál, a Goal.com olvasói Puskás Ferencet is beszavazták minden idők öt legjobb játékosa közé.

Az oldal szerkesztői tizenöt legendás játékos nevét tették közé, és közülük az olvasók szavazatai alapján öt kerülhetett be a Hírességek Csarnokába.

A szavazáson több mint százezren vettek részt, és a voksok alapján a háromszoros világbajnok Pelé, az 1986-os vb-győztes argentin csapat vezére, Diego Maradona, valamint az 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnoki címet szerző Zinedine Zidane került be az elit társaságba Puskás Ferenc mellé. Az ötödik kiválasztott kilétére pénteken derül fény.

A Goal.com cikkében megemlíti, hogy Puskás a Honvédban kezdte pályafutását, ahol 341 bajnokin 352 gólt szerzett, majd a Real Madridnál folytatta, ahol három BEK-győzelemből vette ki a részét, az 1960-es, Frankfurt elleni döntőben például négy góllal járult hozzá a 7-3-as sikerhez. Puskás a válogatottal 1952-ben olimpiát nyert, 1954-ben pedig vb-ezüstérmes lett, a németek elleni döntőben is betalált.

A Goal.com beválasztása alkalmából cikksorozatot közölt Puskásról, többek közt Zidane-t is megszólaltatták a támadóval kapcsolatban. „Puskás és társai legendák, ők írták a Real történelmét. Egy olyan klubnak, ahol a legnagyobbak játszották, egytől-egyig pályájuk csúcsán”.

Az oldal összeállításában emellett idéz számos futballikont, például a Manchester United edzőfejedelmét, Alex Fergusont, aki korábban úgy nyilatkozott Puskásról, hogy kivételes játékos volt a maga idejében, és felfoghatatlannak nevezte, hogy az 1954-es magyar csapat nem nyerte meg a vébét.

Puskás egykori csapattársa, az idén nyáron elhunyt Alfredo Di Stéfano pedig csak szupertehetségnek, és minden idők egyik legjobbjának nevezte a Real Madriddal tíz trófeát begyűjtő magyar klasszist, akinek halála nyolcadik évfordulója hétfőre esik.

Lasányi Csaba