Dárdai: Még bírom, de nem akarok kiégni

Dárdai Pál Budapest, 2014. november 14.
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én
Budapest, 2014. november 14. Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szövetségi kapitány megköszönte a szurkolóknak és a médiának is, hogy így támogatták a magyar labdarúgó-válogatottat a finnek ellen 1-0-ra megnyert Eb-selejtezőn. A folytatásról még nem döntött, ahogy mondta, nem akar kiégni, ezért alaposan át kell gondolnia a jövőt. Mixu Paatelainen, a finnek szövetségi kapitánya szerint a magyar válogatott fizikálisan erősebb volt, mint amire számítottak.

"Ha minden jóslatom így jönne be, akkor nagyon sok pontot szereznénk" - kezdte Dárdai Pál a finnek elleni mérkőzés után a sajtótájékoztatót, utalva arra, hogy a feröeriek elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy ha a Feröer-szigeteket legyőzi a magyar válogatott, akkor a finneket is le fogja. Dárdai ezután beszélt arról is, hogy a meccs előtt azt kérte a drukkerektől, hogy a 80. percig legyenek türelmesek a csapattal, akárhogy is játszik.

Jókor jött a "Harcoljatok!"

"Ilyen klassz közönséget! Bár két perccel korábban jött tőlük a 'Harcoljatok!', de az pont kellett a csapatnak. Szerencsére a cserék is jól szálltak be, és ezúton szeretnék gratulálni Forró Gyulának, aki bejött, és újoncként nagyszerűen játszott, szépen lezárta a területeket" - utalt Dárdai arra, hogy Juhász Rolandot le kellett cserélni, és az újpesti hátvéd állt be a helyére.

Így örült Dárdai Gera góljának Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gera nem fog becsapni

A szövetségi kapitány szerint az is példaértékű, hogy Juhász bordája eltört az első félidőben, de ő továb akart játszani, ezért kiment a második játékrészben is. "Gera Zoltán is példaértékűen játszott, általában 60 perc van neki betervezve, ez Thomas Doll-lal, a Ferencváros edzőjével is meg van beszélve, ekkor jött volna a helyére Kovács István. Megkérdeztem tőle, hogy bírja-e még, azt mondta, hogy igen, ő pedig nem az a játékos, aki becsapna engem. Az oroszok ellen nem fog játszani, nem fogunk tönkretenni egy ilyen játékost. Gratulálok a góljához, ezt csak ő tudja így befejelni."

Ez Magyarország győzelme volt

A szövetségi kapitány hozzátette: Dzsudzsák Balázs is rengeteget futott, nagyon sok labdát szerzett. "Az első félidőben a finneknek volt egy nagy helyzete, azt Király Gabi kiszedte, de ő ezért áll a kapuban, neki ez a dolga" - nevetett Dárdai, majd megköszönte a csapatnak, a szurkolóknak és a médiának is a támogatást. "Ez Magyarország győzelme volt. A fantasztikus szurkolótáboron kívül a médiának is nagy szerepe volt ebben, folyamatosan támogatták a játékosokat a pozitív cikkekkel."

Nem akarok kiégni

A folytatásról egyelőre nem akart beszélni. "Rengeteg dolgom van, nagyon sokat dolgozom, járok az edzőképézésre, a Herthánál koordinátor vagyok az U9-esektől kezdve az U17-es csapatig. Most hurráhangulat van, de alaposan át kell gondolnom mindent, egyelőre bírom erővel és aggyal, de nem akarok idő előtt kiégni. Az oroszok elleni meccsig nem döntök."

Dárdai őrjöng, háttérben a finn kapitány Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyarok felőröltek bennünket

Mixu Paatelainen, a finnek szövetségi kapitánya dühös volt, de összességében korrekt módon gratulált a magyaroknak. "Bevallom, jobb eredményre számítottunk. Erős csapat a magyar, fizikálisan sokkal erősebb volt, mint ahogy mi gondoltuk. A meccs végére elfáradtunk, ezért történhetett meg az, hogy a hajrában ismét gólt kaptunk"- utalt Paatelainen arra, hogy nem először szenvedett a finn válogatott vereséget a magyaroktól az utolsó percekben kapott góllal. "Nem balszerencsénk volt, felőröltek bennünket a magyarok" - tette hozzá, majd egy "köszönöm"-mel zárta a sajtótájékoztatót.