Mancini visszatért az Interhez

Milánó, 2014. november 14.
2007. november 7-én készült kép Roberto Manciniről, az olasz Internazionale labdarúgócsapat vezetőedzőjéről az orosz CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen a milánói  Meazza Stadionban. 2014. november 14-én az Internazi
Milánó, 2014. november 14. 2007. november 7-én készült kép Roberto Manciniről, az olasz Internazionale labdarúgócsapat vezetőedzőjéről az orosz CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen a milánói Meazza Stadionban. 2014. november 14-én az Internazionale vezetése menesztette Walter Mazzarri vezetőedzőt, akinek utódja várhatóan Roberto Mancini lesz. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)
Vágólapra másolva!
Tizenegy forduló után elfogyott a türelem az Inter edzőjével, Walter Mazzarrival szemben. Mancini érkezett a helyére.

Az olasz bajnokság kilencedik helyén álló Internazionale bejelentette Walter Mazzari menesztését. Az utód valószínűleg Roberto Mancini lesz - írta a Goal.com. Késő délután a feltételes módot kijelentő váltotta, azaz az Inter honlapja hivatalossá tette az egykori sikeredző visszatérését.

A klubnál tizenhét hónapot eltöltő Mazzarri az előző szezonban az ötödik helyen végzett a szebb napokat látott milánói klubbal. A mostani szezont viszont a vártnál gyengébben kezdte a csapat, 11 meccsen mindössze négy győzelmet aratva jelenleg a Serie A kilencedik helyén áll - igaz, az Európa Ligában vezeti a csoportját. Legutóbb a Veronával játszott hazai pályán 2-2-es döntetlent.

Roberto Mancini Forrás: MTI

Roberto Mancini 2004 és 2008 között már irányította a csapatot, három bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett. Azóta a Manchester Cityvel nyert egy angol bajnokságot és egy FA-kupát, a Galatasarayjal pedig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig jutott. Törökországból nyáron távozott, azóta nem volt állása.