A hollandok megmentették Hiddink állását

510260529
Dutch player Robin Van Persie (C) jumps to score a goal during the Euro 2016 qualifying round football match between Netherlands and Latvia at the Arena Stadium, on November 16, 2014 in Amsterdam. AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
A világbajnoki bronzérmes holland válogatott 6-0-ra kiütötte a lett válogatottat a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének vasárnapi játéknapján. Meglepetésre Belgium nem bírt a walesi csapattal, Ciprus alaposan eltángálta Andorrát.

A holland válogatott gólzáporos győzelmével megmentette szövetségi kapitányát, a brazíliai vb után Louis van Gaalt váltó Guus Hiddinket, akinek irányításával már a csehektől és az izlandiaktól is vereséget szenvedett a csapat.

A szakember a mostani találkozó előtt kijelentette: ha ezúttal is kikap együttese, lemond posztjáról. A hollandok győzelmük ellenére három pontra vannak az esti mérkőzésen egymás ellen játszó cseh-izlandi párostól.

Wales a B csoport élén maradt, miután elhozott egy pontot Belgiumból, igaz, a belgák eggyel kevesebb meccset játszottak. Ciprus szintén alaposan kitömte Andorrát, 5-0-ra győzött, és második helyre lépett elő a ciprusi válogatott.

Eredmények, 4. forduló:
A csoport:
Hollandia-Lettország 6-0 (3-0)
később:
Csehország-Izland 20.45
Törökország-Kazahsztán 20.45

Van Persie szerezte meg a vezetést Forrás: AFP/John Thys



B csoport:
Belgium-Wales 0-0
Ciprus-Andorra 5-0 (3-0)
később:
Izrael - Bosznia-Hercegovina, Haifa 20.45

H csoport:
Azerbajdzsán-Norvégia 0-1 (0-1)
később:
Bulgária-Málta 20.45
Olaszország-Horvátország 20.45