Vágólapra másolva!
Nem sikerült megvédenie nem hivatalos világbajnoki címét Szász Kittinek, a magyar freestyle-klasszis második helyen végzett a brazíliai Red Bull Street Style 2014-en. Szász a döntőig magabiztosan menetelt, és a fináléban sem hibázott nagyot, de a zsűri egyhangúan látta jobbnak nagy riválisát, a francia Melody Donchet-t. 

A legutóbbi világbajnokság egyik helyszínén, Salvador de Bahíán rendezett versenyen címvédőhöz méltó magabiztossággal mutatta be erős gyakorlatát, és a szombati selejtezőkből a legjobbként került a fináléba.

Vasárnapra eleredt az eső, ezért zárt helyre kellett vinni a verseny helyosztóit. Az elődöntőben Szász Kitti Agnieszka Mnich ellen küzdött, és bár mindkét versenyző hibázott, a magyar versenyző egyhangú pontozással jutott a fináléba.

Szász Kitti nem tudta megvédeni a vb-címét Forrás: MTI/Földi Imre

A másik ágról érkező francia klasszis a magyar freestyle-oshoz hasonlóan erős, de talán látványosabb gyakorlatot mutatott be, és a zsűri végül szintén egyhangú pontozással Melody Donchet-t látta jobbnak.

Szász Kitti elmondta, ez a legnehezebb versenye eddig, mert nagyon sokat fejlődtek ellenfelei. A magyar versenyző sportszerűen gratulált a legyőzőjének