Futballelnök lenne a Hertha egyik edzője

Levan Kobiashvili, Levan Kobiasvili, foci, hertha
GERMANY, Dortmund : Hertha's Georgian defender Levan Kobiashvili (L) and Hertha's Tunisian forward Sami Allagui celebrate during the German first division Bundesliga football match Borussia Dortmund vs Hertha BSC Berlin in the German city of Dortmund on December 21, 2013. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Távozhat a Hertha futballakadémiájánál dolgozó Levan Kobiasvili, aki szeretné megpályázni a Grúz Labdarúgó Szövetség elnöki posztját.

A százszoros grúz válogatott játékos a Freiburgnál és a Schalkénél töltött tizenkét év után 2010 és 2014 között a Herthánál fejezte be pályafutását. A klub akadémiájánál dolgozó szakember úgy nyilatkozott, hogy miután szerződése 2015. június 30-án lejár, hazatér, és megpályázza a Grúz Labdarúgó Szövetség elnöki posztját.

"Mindig is tisztában voltunk Levan törekvéseivel, és szeretnénk is támogatni ebben. Egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb hazamegy” - nyilatkozta róla Michael Preetz klubmenedzser.

Kobiasvili hazavágyik Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A 37 éves védő - azt követően, hogy egykori csapattársa, Temur Kecbaja múlt pénteken lemondott a kapitányi posztról - éles hangon bírálta a grúz labdarúgás. „Természetesen nemcsak az edző felelős azért, hogy a futball ilyen rossz állapotban van, a szövetségnek is felelősséget kell vállalnia. Azt hiszem, eljött a nagy változások ideje.”

Dárdait visszavárják Berlinbe

Dárdai Pált csak négy mérkőzésre engedte el a Hertha labdarúgócsapata a magyar válogatotthoz, így a fiatal szakember visszatér Berlinbe. Miután a klubmenedzser, Michael Preetz azt nyilatkozta, a Hertha ragaszkodik Dárdaihoz, a magyar kapitány a klub hivatalos honlapján megerősítette, szerződése Berlinhez köti, így visszatér eredeti munkájához.