Vágólapra másolva!
Hrutka János távozna az ideiglenesen megbízott szövetségi kapitány, Dárdai Pál helyében, aki elvégezte, amit vállalt. A volt Fradi-játékos még mindig bravúrnak tartaná a kijutást.

"Maradjon vagy menjen?" - ezzel a címmel posztolt rögtönzött elemzést a Faceboonon Hrutka János.

"Közel 22 000 rajongó követeli itt a Facebookon, hogy maradjon [Dárdai], vastaps köszöntötte vesztes mérkőzes utan a kapitányt, aki mindent betartott, amit ígert, sőt a végén már látnoki képességeit csillogtatva adott biztos tippeket az éppen fogadni vágyóknak" - írta az egykori válogatott focista.

"Sokan a magyar edzői kar arculcsapásaként aposztrofálták a kinevezését, sokan szurkoltak azért, hogy ne sikerüljön! De sikerult!"

Hrutka szerint Dardai "kihozta a maximumot abból a csapatból, melynek képességei és jelenlegi tudása alapján még mindig ajándék lenne a kijutas." Hrutka kiemeli, hogy újra bizakodhatunk, de a legkönnyebb csoportban, az északírek, a finnek és a feröeriek mellett. "Azért ezt fájó volt leírni! Hiszen nem Franciaország, Németország vagy bármely középcsapat a rivalis - ez mutatja talán a helyünket a világ futballtérképén."

"Ha az érzelmeinktől és a fiatal szövetségi kapitánytól kapott reményektől elvonatkoztatunk, akkor reálisan látnunk, tudnunk kell, hogy így is hatalmas bravúr lenne a kijutásunk."

Hrutka következtetése, hogy Dárdai "menjen!", mert ebben a csapatban nincs több, és "nem fogunk mindig olyan mérkőzéseket megnyerni (feröeriek, finnek elleni), ahol jobb volt az ellenfél, több helyzetet dolgozott ki."

"Most hősként lehet kiszállni, egy nagyon szép és eredményes sorral az önéletrajzban - folytatja az egykori hátvéd, "nekünk pedig nem marad más dolgunk és feladatunk, mint elismerni ezt a pár hónapot, amikor jó volt újra magyar szurkolónak lenni."