Nem állt ki a horvát rangadóra a Hajduk

FBL-EUR-C3-HAJDUK SPLIT-INTER MILAN
Hajduk Split's fans use flares during the third round qualifying UEFA Europa League match Inter Milan versus Hajduk Split in the southern Croatian Adriatic city of Split, on August 2, 2012. AFP PHOTO/ STRINGER
Vágólapra másolva!
 Egészen rendhagyó okból maradt el a horvát bajnokság örökrangadója: a Hajduk Split egyszerűen nem állt ki a Dinamo Zagreb otthonában, miután a vendégszurkolók közül ötven balhésnak tartott szurkolót nem engedtek be a meccsre. 

Az élen álló, zsinórban hét bajnoki címet szerző Dinamo Zagreb játékosai és szurkolói készen álltak a horvát örökrangadó lejátszására, de a vendégek honlapján egyszer csak megjelent egy közlemény, amiben jelezték, nem hajlandóak lejátszani a mérkőzést, a csapat elhagyta a stadiont és úton van hazafelé.

A Hajduk bojkottjának az volt az oka, hogy a csapatot elkísérő 1000 szurkolóból korábbi rendbontások miatt 50-et nem akartak beengedni a stadionba a rendezők. A játékvezető kivárta a kötelező 15 percet, aztán 3-0-al a Dinamo javára ítélte a mérkőzést.

A híres Torcida Forrás: AFP/-

A Hajduk még nagyobb bajba is kerülhet, a szövetség valószínűleg pontlevonással is sújtja a harmadik helyen álló csapatot, sőt a kizárás sem elképzelhetetlen szankció - írja a Guardian.

Így várták a Hajduk-ultrák a csapatukat.