Mégsem vonul vissza a gólvágó kapus

HORIZONTAL VERTICAL
Goalkeeper Rogerio Ceni of Brazil's Sao Paulo celebrates after scoring a penalty kick against Bolivia's Bolivar during their Copa Libertadores match at Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, on January 23, 2013. AFP PHOTO/Yasuyoshi CHIBA
Vágólapra másolva!
A korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem vonul vissza a világ leggólerősebb kapusa, Rogerio Ceni. A Sao Paulo 42 éves kapusa bejelentette, még egy évet vállal a csapatnál, mert trófeával akarja lezárni a karrierjét. 

A Sao Paulo büntetőkkel kiesett a Copa Sudamericana elődöntőjében az Atlético Mineiróval szemben, így Rogerio Ceni elveszítette az esélyét, hogy nemzetközi trófeával zárja le karrierjét. Az elnökkel történt egyeztetés után a kapus úgy döntött, vállal még egy évet, és megcélozza a Libertadores Kupát t a csapatával.

A 42 éves kapus a Paulista klub kulcsszereplője volt az elmúlt szezonban is, 10 gólt szerzett, amivel összesen már 123 találatnál jár. Ahhoz, hogy jövőre valóban elindulhasson a csapat a Libertadoresben, a Sao Paulónak vasárnap le kell győznie a Figueirensét a brazil bajnokságban.

Rogerio Ceni ráhúz még egy évet Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

„Felhívtam, és mondtam neki, hogy szeretném, ha maradna. Azt válaszolta, ő is ezt szeretné. Az egész tartott vagy három percig. Egyébként ha megnyerjük a Libertadorest, biztos vagyok benne, hogy velünk marad a Klubvilágbajnokságig – mondta a klub elnöke, Carlos Miguel Aidar.