Vágólapra másolva!
Vízszintes csíkozású lesz a Barca következő meze egy katalán lap szerint. Ha nem változtatnak elég nagyot két idény között, kevesebb mezt adnak el.

A Sport nevű katalán újság értesülései szerint a Barcelona jövő évi mezén a hagyományos függőleges csíkozást felváltja a vízszintes.

Ez elég nagy változás lenne, mert a függőleges gránátvörös-kék csíkozás 115 éves hagyomány, a klub történetében először módosítanák vízszintesre. Szintén változás, hogy a katalán zászlót idéző sárga-vörös csíkozás a mez nyaki részének hátulján tűnhet fel, egy-egy sárga csík pedig a dressz két oldalán. Az idegenbeli mez esetében a tervek szerint az elöl tisztán sárga ruhadarabot hátul díszítenék vörös csíkok.

A Sport egy meg nem nevezett belső forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az új dizájnra Josep Maria Bartomeu klubelnök már rábólintott, de végleges döntés még nincs. "A Barcelonát ellátó sportszergyártónak új, innovatív dizájnra volt szüksége, mivel az eladások csökkennek, amikor a mezek nagyon hasonlóak az előző évihez" - szól az állítólagos indoklás.