Van Gaal a világ összes pénzét elköltheti

di maria, 2:1
Manchester United's Spanish midfielder Ander Herrera celebrates scoring their second goal with Manchester United's English defender Tyler Blackett (2nd R) and Manchester United's Argentinian midfielder Angel Di Maria (R) during the English Premier League football match between Manchester United and Queens Park Rangers at Old Trafford in Manchester, north west England on September 14, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Irigylésre méltó helyzetben van Louis Van Gaal, a Manchester United holland menedzsere. Azok után, hogy a United már a nyáron sem fogta vissza magát (150 millió fontot költött el, többek közt angol csúcsot jelentő 59 millió fontért szerezte meg Angel Di Mariát), a klubvezetés tudtára adta, a téli átigazolási időszakban annyit költ új játékosokra, amennyit nem szégyell.

Az tisztán látszik, hogy a klub első számú célja a védelem megerősítése, ezt szolgálná a dortmundi Matts Hummels és az Atléticó Madridot erősítő Diego Godin megszerzése. Az szinte biztos, hogy értük nagyon mélyen a zsebébe kell majd a Unitednek: Diego Simeone, az Atlético edzője gyakorlatilag kinevette az uruguay-i védőjére szánt húsz millió eurós ajánlatot, egyébként pedig úgy hírlik, a szerződésében 30 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek.

Hummels még többe kerülhet, a Daily Mail szerint akár 40 millió euró is lehet a német ellenértéke. Rajtuk kívül a jobbhátvéd posztjára érkezhet a Barcelonától Daniel Alves. Az ő szerződése jövő nyáron lejár, így jóval olcsóbban megszerezhető.

Jönnek a hollandok!

Természetesn azért a többi csapatszekció megerősítésére is marad pénz: Van Gaal holland kedvencének, a Romát erősítő Kevin Strootmannak az érkezését már szinte tényként kezeli a sajtó (erről bővebben itt olvashat).

Nem ő az egyetlen honfitárs azonban akit Van Gaal vinne, állítólag Arjen Robben megszerzésére is kísérletet tehet. Mindezek mellett szintén a levegőben lóg még Radamel Falcao végleges megszerzése, ami az eddigi 6 milliós kölcsönvételi díj mellett a klubnak további 46 millió fontjába fájhatna.

Mindenkire lesz pénz Manchesterben Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angol lapok persze már a távozókat is tudni vélik: a cserekapus Anders Lindegaard télen távozhat, helyettese a nyáron Barcelonát elhagyó Victor Valdés lehet. Anderson nyáron lejáró szerződését nem fogják meghosszabbítani, ahogy vélhetően kölcsönben szereplő játékosaikra (Nani, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Nick Powell, Wilfried Zaha) sem tartanak majd igényt.

A fregoliemberek mehetnek

Van Gaal továbbá szabadon dönthet a későbbiekben az idény végén lejáró szerződésű Darren Fletcher, és a 2016 nyaráig szerződéssel bíró Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans, Ashleg Young, valamint Robin van Persie sorsáról. Akik szinte biztos, hogy új szerződést kapnak majd a kapus David De Gea, illetve a középpályás Michael Carrick.

A United a gyenge szezonkezdés után jelenleg a Premier League-tabella negyedik helyén áll és jelenleg egy négymeccses győzelmi szériát tudhat maga mögött.