Vágólapra másolva!
A múlt héten elveszítette a védelmi minisztériummal szembeni névhasználati perét Gigi Becali, a Steaua futballcsapatának börtönben ülő elnöke, így Románia leghíresebb, 1947-ben alapított klubját megfosztották nevétől, klubszíneitől és címerétől is.

A múlt héten elveszítette a védelmi minisztériummal szembeni névhasználati perét Gigi Becali, a Steaua futballcsapatának börtönben ülő elnöke, így egyelőre nem használhatja a nevet.

Amennyiben Becali cége, amely az élvonalbeli csapatot működteti, nem tud megegyezni a katonai sportklub képviselőivel, úgy perre és súlyos büntetésre számíthat, ha továbbra is a Steaua nevet használja. „Elindítottuk a szükséges eljárást, hogy ennek a bírósági határozatnak eleget tegyünk” - idézte a Krónika a klub álláspontját.

Lehet, utoljára látjuk a Steaua-címert Forrás: AFP/Miguel Riopa

A lap azt írta, a márkabejegyzés eltörlése érdekében a katonaság 2011-ben perelte be a Steaua futballklubját. Indítványát első fokon 2012 áprilisában a fővárosi törvényszék elutasította, akárcsak egy évvel később a táblabíróság, csakhogy a legfelsőbb bíróság múlt csütörtökön nyilvánosságra hozott döntése mindent megváltoztatott.

Az Új Magyar Szó szerint a katonaklub korábbi neve, CCA (Központi Katonai Klub) is a minisztériumtulajdonát képezi és a felmerült FC Armata márkanév használatát is megvétózhatja a tárca.

Becali így új nevet kénytelen választani, vagy leül tárgyalni és tisztes summát fizet a Steaua névért. Vasárnap már a kiesőhelyen álló Iasi elleni hazai bajnokin sem szerepelhetett a klub eddigi neve és címere.