Vágólapra másolva!
Szövetségi kapitányként is növelheti válogatott mérkőzései számát Dárdai Pál: a Magyar Labdarúgó Szövetség és a szakember sikerrel egyeztetett a berlini Herthával, így továbbra is ő irányíthatja a nemzeti csapatot.

Hivatalosan is eldőlt, hogy Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány. A Pintér Attila menesztése után ideiglenes kapitánynak kinevezett szakember eredetileg négy mérkőzésre vállalta el a feladatot, irányításával három Európa-bajnoki selejtezőn hét pontot szerzett a csapat: a bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben a finneket verte 1-0-ra.

Dárdai Pál marad a kapitány Fotó: Polyák Attila - Origo

December elsején Csányi Sándor elnök azt mondta, még mindig hisz benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről pedig személyesen szeretné meggyőzni a Dárdait utánpótlás koordinátorként és az U15-ös csapat edzőjeként foglalkoztató német Hertha BSC vezetőit. Az MLSZ-elnök szerint a 38 éves tréner ezután dönthet arról, hogy "a korábbi aggályai ellenére" vállalja-e a magyar válogatott irányítását.

Keresték a megoldást

Az MLSZ december 9-én jelentette be, hogy még aznap sajtótájékoztatót tart a szövetségi kapitányi posztról. Az eseményen Csányi Sándor MLSZ-elnök betegsége miatt nem tudott megjelenni, így a szövetséget Berzi Sándor alelnök képviselte.

Elmondása szerint a szövetség nagyon elégedett volt Dárdai munkájával, így végig keresték a megoldást a Herthával. Berzi hangsúlyozta, a német klub nagyon korrekt tárgyalópartnernek bizonyult, és meg is született a hivatalos megállapodás, mely szerint Dárdai Pál 2015. november 30-ig magyar szövetségi kapitány marad. A megállapodásban rendkívül sok munkája van mind Csányi Sándornak, mind magának Dárdainak.

Marad Berlinben is

Eközben Dárdai állása megmaradt a Herthánál is, de a német klub lehetővé teszi számára, hogy az Eb-selejtezőkre megfelelő módon készíthesse fel a magyar válogatottat.

Berzi Sándor elmondása szerint dolgoznak rajta, hogy márciusig továbi barátságos mérkőzéseket kössenek le a válogatott számára, emellett Dárdai Pál mérlegeli, hasznos lehet-e a keret számára összetartásokat szervezni.

Az MLSZ-nek továbbra is az az elvárása, hogy az Eb-selejtezők során végig versenyben legyünk a csoportban, és érjük el legalább a 3. helyet. A Dárdai mellett dolgozó szakmai stában nem lesz személyi változás.

A válogatott stábjának összetétele

Szabics Imre (másodedző), Andrusch József (kapusedző), Sallói István (megfigyelő), Nyilasi Tibor (stábtag), Késedi Gábor (videóelemző), Dr. Páncsics Gergő (orvos), Halmai Tamás, Végh Barna, Fehér József (fizioterapeuták), Hegyesi László (kit manager), Sztancsik Tamás (sajtófőnök), Tömő Attila (csapatmenedzser)

A szövetségi kapitány pénteken személyesen tart majd sajtótájékoztatót, addig mindenkitől türelmet kért, és videón üzent a szurkolóknak.