Vágólapra másolva!
A magyar futball szereplői örömmel fogadták Dárdai Pál szerződéshosszabbításának hírét, akadt azonban, aki finom kritikát fogalmazott meg. Kovács Kálmán például védelmébe vette Pintér Attilát, míg Verebes József nem is foglalkozik a dologgal. 

Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány szerződését 2015. november 30-ig meghosszabbította az MLSZ. Az edző emellett marad a német klubjánál, a Herthánál is. Az elvárás vele szemben, hogy a válogatott végig versenyben maradjon az Eb-selejtezőkön, és érje el legalább a pótselejtezőt érő harmadik helyet a csoportban.

Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány meglepő tömörséggel kommentálta a hírt: "Mindenki ezt várta, ezt remélte, úgyhogy teljes mellszélességgel támogatjuk. Garancia nincs az Eb-re jutással, de most ez a legjobb megoldás."

Verebes József egyáltalán nem foglalkozik "ezzel a dologgal", bár azt nem sikerült kihúzni belőle, miért is nem.

Kovács Kálmán tőlünk tudta meg a hírt. „Akik idáig a futball mellett álltak, ezt várták” - kezdte a korábbi Honvéd-focista. „Szerintem túl nagy kontrasztot húztak Pintér és Dárdai közé, Dárdai javára. Szerintem nincs akkora különbség edzőként kettőjük közt, például szakmailag nagy különbséget nem látok az északírek és a finnek ellen mutatott játék közt. (Az előbbit 2-1-re elbukta Pintérrel, az utóbbit 1-0-ra nyerte Dárdaival a csapat, egyformán itthon - a szerk.) A Palinak az a nagy előnye, hogy még nem derült ki hátránya. Az, hogy a sajtó Dárdai mellett áll, kicsit visszakacsintás a Pintér-korszakra. Én vacsoráztam Pintér Attilával, és ő is késsel-villával eszik, de nekem mindig az a szimpatikusabb, aki lejtmenetben van. Ettől még természetesen drukkolok Dárdainak az Eb-re való kijutáshoz.”

"A puding próbája az evés, az előétel nagyon jól sikerült, most jön azonban a java, egy görögök elleni ki-ki meccs itthon, ha azt behúzzuk, akkor jók az esélyeink. Ha pedig ki tud jutni az Eb-re a csapat, akkor valószínűleg tovább is marad kapitány" - folytatta Kovács, majd felhívta a figyelmet egy furcsaságra: "Korábban az NB I-ben bizonyítottak az edzők, aztán lett belőlük szövetségi kapitány, most ez megfordult: Dárdai lehet még Bundesliga-edző is, de most már akkor jól kell szerepelnie a válogatottal. Egy szó mint száz, kívülről nézve a Dárdaiért való lelkesedés olyan, mint a szerelem első látásra, de most kiderül, mi van, ha a másik nem hajtja fel a vécédeszkát!"

Prukner László, az edzőképzés korábbi irányítója is árnyaltabban látja a kérdést: "Dárdai még nem hibázott, ezért van respektje, de egy pályafutásban mindig benne van a hiba. Szövetségi edzőnek lenni megtiszteltetés, amit ki kell érdemelni, és bár Pali még nem volt felnőtt edző, mellette szól, hogy tiszta lappal indult, és sok időt eltöltött a német közegben, ami komoly előnye a többiekkel szemben. Nagyon pozitívnak tartom, hogy most egy magyar kapitány jelenti a megoldást, mert valamennyiünknek, a teljes magyar labdarúgásnak sikerre van szüksége."