Vágólapra másolva!
Több neves európai futballklub, így a német bajnok Bayern München is szeretné megszerezni a norvégok különleges tehetségnek tartott fiatal futballistáját, Martin Ödegaardot.

A hamarosan 16 éves játékos ezen a héten a bajorok első csapatával tréningezett Münchenben. Pep Guardiola vezetőedző megerősítette, hogy a Strömsgodset középpályása ott volt az együttes edzésén, de több kommentárt nem akart fűzni a témához.

Karl-Heinz Rummenigge, futballcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke ugyanakkor úgy fogalmazott: Ödegaard kivételes tehetség és a koránál jóval érettebb. "Nagyon szeretnénk őt megszerezni, és úgy gondolom, jók az esélyeink" - mondta.

A Bayernen kívül a Real Madrid és az FC Liverpool is bejelentkezett a fiatal játékosért, aki október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.

Ödegaard idén sorra dönti a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá vált, végül augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban is történelmet írt.