Rizsföldön jutott elődöntőbe a Cruz Azul

Mauro Formica (Cruz Azul), Mateo Poljak (Western Sydney Wanderers), klub-vb, foci
MOROCCO, Rabat : Cruz Azul's midfielder Mauro Formica (L) defends against WS Wanderers FC's midfielder Mateo Poljak during their 2014 FIFA Club World Cup quarter-final football match in the Moroccan capital Rabat on December 13, 2014. AFP PHOTO / FADEL SENNA
Vágólapra másolva!
Elődöntőt játszhat a klubvébén az új-zélandi Auckland City labdarúgócsapata, miután 1-0-ra legyőzte az algériai ES Sétif együttesét. A másik ágon a mexikói Cruz Azul úgy nyert a hosszabbításban a Western Sydney Wanderers ellen, hogy a 89. percben még az ausztráloknál volt az előny.

Eredmények, klub-vb, az elődöntőbe jutásért:
Auckland City (új-zélandi) - ES Sétif (algériai) 1-0 (0-0)
gól: Irving (52.)

Cruz Azul (mexikói) - Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3-1 (0-0, 1-1, 1-1)
gól: Torrado (89., 118., mindkettőt büntetőből), Pavone (108.), illetve La Rocca (65.)
piros lap: Spiranovic (74., Wanderers), Topor-Stanley (102., Wanderers)

Irreális körülmények között játszották a Cruz Azul-WS Wanderers meccset Forrás: AFP/Fadel Senna

Előbb szerdán tizenegyesekkel legyőzte a házigazdaként résztvevő marokkói Moghreb Tétouan csapatát, majd szombaton 1-0-ra nyert az algériai ES Sétif ellen is az Auckland City a labdarúgó-klubvilágbajnokságon.

Az új-zélandi csapat ezzel eddigi legnagyobb sikerét érte el, rekordnak számító hatodik alkalommal vehet részt a tornán, de soha sem jutott még el a legjobb négy közé. Az elődöntőben szerdán az argentin San Lorenzo következik.

A nap második meccsét gyakorlatilag játékra alkalmatlan pályán játszották. Özönvízszerű eső esett, a rabati stadion gyepén számos helyen állt a víz, és a labda is azonnal megállt, ha arra tévedt. A szinte teljesen üres lelátók előtt a mexikói Cruz Azul végigtámadta a Sydney elleni meccsét, ám La Rocca találatával az ausztrálok szereztek vezetést a 65. percben.

A Spiranovic kiállítása miatt megfogyatkozott együttes azonban nem bírta kihúzni, a 89. percben a mexikóiak büntetőhöz jutottak, amit Torrado bevágott.

A hosszabbítás első félidejében Topor-Stanley megkapta második sárga lapját, így aztán a kilenc emberrel küzdő ausztráloknak esélye sem maradt. A 108. percben Pavone megszerezte a mexikóiaknak a vezetést, a 118. percben pedig Torrado második büntetőjével beállította a 3-1-es végeredményt.

A további program, elődöntő:
december 16., kedd:
Cruz Azul - Real Madrid (spanyol), Rabat 20.30

december 17., szerda:
San Lorenzo (argentin) - Auckland City, Marrákes 20.30

december 20., szombat:
a 3. helyért: a két elődöntő vesztese, Marrákes 17.30
döntő: a két elődöntő győztese, Marrákes 20.30