Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor győzött a Sunderland a nagy rivális Newcastle otthonában a Premier League-ben.

A Tyne-Wear derbi, azaz a Newcastle-Sunderland összecsapás az év legfontosabb meccse a két szurkolótábor számára, aminek a Sunderland úgy ment neki, hogy zsinórban hat meccsen nyeretlen maradt a bajnokságban.

A meccs a várt izgalmakat hozta, mindkét csapat óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe, és nem finomkodtak a másikkal, ha oda kellett lépni. A Sunderland a félidő közepén előnybe kerülhetett volna, de Adam Johnson szabadrúgása után Wickham pár lépésről nem tudott a kapuba fejelni. Fletcher is közel járt a gólhoz, Larsson beadása után azonban a kapufát találta le.

A második félidő elején Steven Taylor mentett óriásit, mögötte üresen érkezett Fletcher, de a Newcastle-játékosa elfejelte előle a labdát, majd lefejelte a kapufát, vérzett is csúnyán a feje, de folytatta a játékot. Gomez nagy helyzetet után ismét a Sunderland-drukkerek foghatták a fejüket csalódottan, majd jöttek a Newcastle-lehetőségek, Pantilimon Ayoze Pérez lövését bravúrral, Armstrongét magabiztosan védte.

Adam Johnson az utolsó negyedóra kezdetén a jobb sarok mellé gurított ordító helyzetben, de a 90. percben jól célzott, amikor egy Newcastle-szöglet utáni kontrát nagyon precízen vitt végig a Sunderland.

A Newcastle próbálkozott a hosszabbításban, de így is a Sunderland szerezhetett volna újabb gólt, de Larsson az üres kapu mellé gurított, igaz, ez is belefért. A Sunderland sorozatban harmadszor győzött a nagy rivális otthonában, összességében pedig a negyedik egymás utáni diadala volt a két csapat párharcában, amire korábban nem volt példa.

Premier League, 17. forduló:
Newcastle - Sunderland 0-1 (0-0)
gól: A. Jonhson (90.)