Gerrard elárulta, melyik országba igazol

511785549
Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (R) commiserates with Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (L) after the final whistle of the UEFA Champions League group B football match between Liverpool and Basel at Anfield in Liverpool, north west England, on December 9, 2014. The final score was 1-1. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Steven Gerrard szombaton bejelentette, hogy a következő idénytől az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában folytatja pályafutását.

A 34 éves középpályás pénteken közölte, a szezon végén elhagyja az FC Liverpoolt, egy nappal később pedig azt is elárulta a klub televíziós csatornájának, hogy a tengerentúlra igazol.

Itt épp Hendersont vigasztalja Forrás: AFP/Paul Ellis

Gerrard nyolcesztendősen került a Vörösökhöz, felnőttként 695-ször húzta magára a Liverpool mezét és 180 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikereként 2005-ben Bajnokok Ligája-diadalra vezette az együttest. E mellett nyert UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát a gárdával, bajnoki címet azonban nem.

Gerrard a válogatottságot a tavalyi, brazíliai világbajnokság után lemondta, de októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni.

A Southampton jelezte, hogy szívesen leigazolná Gerrardot, ám ezek szerint a középpályást nem érdekli az ajánlat.