Magyar futballista lett az év játékosa Németországban

Marozsán Dzsenifer, foci
GERMANY, Offenbach : France's Eugenie Le Sommer (L) and Germany's Dzsenifer Marozsan vie for the ball during the friendly women football match Germany vs France in Offenbach, Germany, on October 25, 2014. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
A magyar születésű, német válogatott Marozsán Dzsenifert választották 2014 legjobb német labdarúgójának. Az egykori magyar válogatott középpályás, Marozsán János lánya a szavazatok 38,9 százalékát szerezte meg.

A Német Labdarúgó Szövetség honlapja szerint Marozsán Dzsenifer lett 2014 legjobb német labdarúgója, az FFC Frankfurt játékosa a szavazatok 38,9 százalékát kapta, míg a második helyen végzett Simone Laudher a voksok csupán 32,9 százalékát gyűjtötte be.

"Ez a különdíj egy óriási megtiszteltetés a számomra, nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Marozsán, aki a sikeres vb-kvalifikációt végzett csapat tagjaként tavaly 13 válogatott mérkőzésen lépett pályára (a csapat ebből 12-szer győzött), és a rangos Algarve-kupán elért győzelemnek gólkirályként volt a részese. Klubszinten májusban egy hazai kupagyőzelmet ért el.

Marozsán nagy elismerése Forrás: AFP/Daniel Roland

"A 2014 egy nagyszerű év volt a számomra, az, hogy engem választottak az év játékosának, az óriási elismerés és motiváció az idei évre is" - tette hozzá.

Az Év Játékosa választás végeredménye:
Marozsán Dzsenifer 38,9 százalék
Simone Laudher 32,9 százalék
Nadine Kessler 13,7 százalék
Alexandra Popp 4,3 százalék
Lena Goessling 3,1 százalék