Nem nyugszanak a szerbek és az albánok

Stefan Mitrovic, Szerbia-Albánia, foci, botrány, drón
SERBIA, BELGRADE : Serbia's Stefan Mitrovic grabs a flag with Albanian national symbols flown by a remotely operated drone during the Euro 2016 group I football match between Serbia and Albania in Belgrade on October 14, 2014. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Szerb és az Albán Labdarúgó Szövetség is a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz nyújtott be fellebbezést az UEFA rájuk kiszabott büntetései miatt. A CAS csütörtökön jelezte, hogy mindkét ország keresete megérkezett a bírósághoz, amelytől az UEFA által hozott ítéletek törlését vagy legalább mérséklését kérik. 

A kontinentális szövetség az október 14-én rendezett, 0-0-ás állásnál félbeszakadt szerb-albán Európa-bajnoki selejtezőt 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte, ugyanakkor három pontot le is vont a hazai válogatottól.

Mindezek mellett pedig mindkét szövetséget 100 ezer euróra büntette, a szerbeknek emellett két hazai selejtezőjüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk. A szerb csapat ennek megfelelően a novemberi, dánok elleni összecsapást üres lelátók előtt játszotta le.

A szerbek és az albánok a döntés után először az UEFA-nál fellebbeztek, de beadványukat elutasította a szövetség illetékes bizottsága, ezért fordultak most a CAS-hoz.

És akkor kitört a balhé Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A találkozó az első félidő 42. percében, 0-0-s állásnál szakadt félbe, mert dulakodás tört ki a szerb és az albán csapat játékosai között, és ehhez a nézők is csatlakoztak. Az incidens kiváltó oka az volt, hogy quadrocopterrel egy Nagy-Albániát ábrázoló zászlót irányított valaki a pálya fölé. A nézők megdobálták az albán futballistákat, ők az öltözőbe menekültek, és a körülmények miatt nem akarták folytatni a játékot. Egyórás szünet után a bíró végleg lefújta a mérkőzést. Az I csoportban az albánok 4 ponttal a harmadik, a szerbek 1 ponttal a negyedik helyen állnak.