Shaqiri az Interben folytatja

Hondurasz-Svájc, foci-vb, vébé, Brazília 2014
MANAUS, BRAZIL - JUNE 25: Xherdan Shaqiri of Switzerland celebrates scoring his team's first goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group E match between Honduras and Switzerland at Arena Amazonia on June 25, 2014 in Manaus, Brazil. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Olasz lapok egybehangzóan állítják, hogy a Xherdan Shaqiri az Interben folytatja a pályafutását. A svájci válogatott futballista az év végéig kölcsönbe érkezik Milánóba, a szerződésében kötelező kivásárlási záradék szerepel, aminek értelmében az Inter összesen 15 millió eurót fizet a játékosért. 

Shaqiri nem vett részt a Bayern szerdai edzésén, amit az olasz sajtó egyből annak tulajdonított, hogy megegyezett az Interrel (a milánói delegáció tegnap járt a Bayernnél). Bár hozzáteszik, hogy a német klubnak jobban tetszik a Liverpool ajánlata, Shaqiri inkább az Intert választotta.

Több lap azt is tudni véli, hogy a svájci válogatott játékosért most kétmillió eurót fizet az Inter, ennyiért veszi kölcsön az év végéig Shaqirit, és a szerződésben szerepel egy kötelező kivásárlási záradék, aminek értelmében további 14 milliót fizet az olasz csapat, Shaqiri pedig 2019-ig szóló szerződést köt, és évi 2,75 millió eurót fog keresni.

Xherdan Shaqiri a svájci válogatottban Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Matthew Lewis

Az albán származású játékos az Inter második téli igazolása, Lukas Podolski után állítólag egy védőt is akar a milánói csapat.