Hová igazoljon Messi?

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi gestures previous the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 16 first leg football match FC Barcelona vs Elche FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 8, 2015. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Évek óta képtelenségnek hangzik, hogy Lionel Messi távozzon Barcelonából, mostanság azonban egyre többször felmerült, hogy valóban eligazolhat, mert már nem érzi magát olyan jól, mint korábban, sok a gond a Barca körül, ráadásul az edzővel sem jön ki jól. Ön szerint hová szerződjön, ha tényleg elmegy?

Az újságok rögtön lecsaptak a "hírre", amikor Messi követni kezdte a Chelsea-t az Instagramon, mire Cesc Fabregas (aki egyszer már megjárta az Arsenal-Barca-Chelsea utat) csak annyit mondott, ő is több csapatot követ a különféle csatornákon. Aztán Messit az apján keresztül próbálták meggyőzni, hogy menjen a Stamford Bridge-re.

Szavazzon!

Ön szerint hová igazol Messi?

José Mourinhónak és másodedzőjének, Steven Holland egyaránt feltették a kérdést Angliában, hogy "jön-e Messi?", amire mindkét szakember hasonlóan reagált: jelenleg nem tartják elképzelhetőnek, hogy az UEFA pénzügyi fair-play szabályozása (FFP) miatt leigazolható lenne az argentin.

Messi szerződése egyébként 2019-ben jár le, és a kivásárlási ára 250 millió euró.

Csak a ManUnited és a Real jöhet szóba?

A BBC megkérdezett egy pénzügyi szakértőt, hogy létezik-e egyáltalán olyan csapat, amely le tudná igazolni Messit, mire Rob Wilson azt válaszolta, hogy mindössze két ilyen klub van. A sheffieldi Hallam Egyetem professzora szerint csak a Real Madrid és a Manchester United rendelkezik olyan tartalékokkal és bevételekkel, amely alapján meg tudná vásárolni Messit, ám a fizetését már ez a két csapat is csak a szabályok áthágásával tudná állni.

Forrás: AFP/Josep Lago

Wilson hozzátette, hogy a Chelsea és a Manchester City is rendelkezik elegendő pénzzel, ám - ahogyan Mourinho is mondta - az FFP miatt már az első lépcsőfokot sem tudnák az angolok meglépni. Ha viszont a Barca beleegyezne abba, hogy részletfizetéssel is elvihetik Messit, akkor olyan csapatok is sorba állhatnának, mint a Bayern München vagy a PSG.