Botlott a City, ellépett a Chelsea

Diego Costa
Chelsea’s Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates scoring his second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Swansea City at Stamford Bridge in London on September 13, 2014. AFP PHOTO/IAN KINGTON - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
 A Chelsea ismét egyedül vezeti a tabellát az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a 21. forduló szombati játéknapján nyert, közvetlen riválisa, a címvédő Manchester City pedig csak döntetlent ért el az Everton otthonában.

Premier League, 21. forduló:
Burnley-QPR 2-1 (2-1) G: Arfield 12., Ings 37., ill. Austin 35.
Chelsea-Newcastle 2-0 (1-0) G: Oscar 43., Diego Costa 59.
Everton-Manchester City 1-1 (0-0) G: Naismith 78., ill. Fernandinho 74.
Leicester-Aston Villa 1-0 (1-0) G: Konchesky 46.
Swansea-West Brom 1-1 (0-1) G: Noble (öngól) 74. ill. Carroll 43.
West Brom-Hull City 1-0 (0-0) G: Berahino 78.
Crystal Palace-Tottenham 2-1 (0-0) G: Gayle (69., 11-es), Puncheon (80.), ill. Kane (49.)

korábban:
Sunderland-Liverpool 0-1 (0-1)

A forduló előtt mindkét csapatnak 46 pontja volt pontosan egyező gólaránnyal, a Newcastle elleni hazai sikernek köszönhetően azonban a londoniak kétpontos előnyre tettek szert. A Chelsea rosszul kezdett, a vendégek több gólszerzési lehetőséget is kihagytak, mielőtt Oscar - nagyjából a semmiből - megszerezte a londoniak vezetőgólját.

A második félidőben már jobban ment a Chelsea-nek, és Diego Costa menetrendszerű góljával a hazaiak meg is szerezték a mindent eldöntő második gólt.

Diego Costa megint betalált Forrás: AFP/Ian Kington

A City az előző négy meccsét elvesztő Everton otthonában játszott 1-1-es döntetlent. A manchesteriek a hajrában előnybe kerültek Fernandinho góljával, de néhány perccel később a liverpooliak egyenlítettek, és több gól már nem született.