Halálos fenyegetést kapott Kubatov és családja

Kubatov Gábor Foglalkozás sportvezető SZEMÉLY Budapest, 2014. április 23.
Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub népligeti sporttelepén 2014. április 23-án. Bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodá
Budapest, 2014. április 23. Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub népligeti sporttelepén 2014. április 23-án. Bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodást kötöttek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetést kapott az FTC elnöke, Kubatov Gábor és családja. A szurkolók egy részével a vénaszkenner bevezetése óta harcban lévő Kubatov azt mondja, nem törik meg az ízléstelen üzenetek.

„A mi lelkünk a lelátókon, a te lelked a halálsoron” - ez a felirat szerepelt azon a molinón, amelyet a Kubatovék házának közelében lévő HÉV-megálló korlátjára tettek ki. A rosszakarók nem hagyták ki az üzenetekből a klubelnök feleségét sem, ő is kapott fenyegető emailt, az egyikben egy olyan kép szerepel, amelyen három felakasztott látszik, és a "Kubatov családfa" felirat szerepel alattuk. Egy másik képen Kubatov és tanácsadója fejét rámontírozták két kivégzésre váró túsz testére, akik mögött maszkos terroristák látszanak.

"Természetesen rosszul esnek az üzenetek, de nem törnek meg. Sőt, inkább megerősítenek abban, hogy muszáj megvívnom ezt a csatát, de nem magamért, hanem a Ferencvárosért. Olyanokkal nem tárgyalhatunk, akik a stadionban szurkoló társaikat halálosan megfenyegetik, megkergetik. Olyanokkal sem, akik kárt okoznak a klubnak. Ám nekem, személy szerint is van problémám. Nem ülök le beszélgetni emberekkel, akik azt írják ki egy szurkolói oldalra, haljon meg a családom és fotómontázsok tanúsága szerint fejbe lőnének. Nem vagyok kíváncsi azokra sem, akik olyan pólókat készítenek, árulnak és hordanak, amelyeken a feleségemmel és a gyerekeimmel lógok egy akasztófán" - nyilatkozta a Blikknek Kubatov, aki több feljelentést is tett a rendőrségen.

A klubelnök azzal vívta ki a szurkolók ellenszenvét, hogy az nyáron átadott új stadionba csak vénaszkenneres azonosítás után lehet bejutni, ami miatt a kemény maghoz tartozók egy része bojkottálja a meccsrejárást.