Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedszer játszott hazai pályán 0-0-t az Empoli, ezúttal az Inter ellen.

50 percig szinte semmi nem történt az Empoli-Inter meccsen, de azt azért megállapíthattuk, hogy a fordulót a 15. helyről váró Empoli meggyőzőbben játszott, mint a nevek alapján jóval erősebb ellenfele. Mancini valószínűleg lehordta játékosait a félidőben, mert az Internek a hosszú semmittevés után két lehetősége is adódott, előbb Vidic bólintott egy szöglet után kevéssel mellé, majd Palacio fejelt térdmagasságból, és neki sem sok hiányzott a gólhoz.

Az Empoliban Pucciarelli villant kétszer is, de mindkét ziccerénél nagyot védett Handanovic, előbb ujjheggyel tolta ki a labdát, majd a lábában akadt el a lövés. Az Empoli volt, hogy percekre odaszegezte a kapuja elé az Intert, amelyben Handanovic tartotta a lelket, a szlovén kapus akkor is a helyén volt, amikor Zielinski egy éles szögből rákotort labdával megpróbálta meglepni.

A 74. percben a gyenge napot kifogó Podolski cseréjeként pályára lépett a Bayern Münchentől kölcsönbe érkezett Shaqiri, aki jóval aktívabb volt, mint Podolski, de segíteni ő sem tudott csapatán. A 82. percben kárörvendően hahotázott a közönség, amikor az akciót követni próbáló asszisztens elesett, és a térdét fájlalva a földön maradt, de elhivatottságát mutatja, hogy így is beintette a lest.

Egy rövid ápolás után Gianluca Cariolato folytatni tudta a munkáját, a hátralévő percekben neki még akadt dolga, de a két kapusnak már semmi, így 0-0-val zárult a meccs. Persze az nem meglepő, ha hozzátesszük, hogy az Empolinak ez volt zsinórban a negyedik 0-0-s meccse hazai pályán.

Serie A, 19. forduló:
Empoli - Inter 0-0