Az Arsenal Manchesterben verte meg a Cityt

Arsene Wenger az Arsenal francia edzője, 1000. meccsére készül
(FILES) In this file picture taken on May 4, 2002 Arsenal's French manager Arsene Wenger (L) celebrates at the final whistle after his team won The FA Cup beating Chelsea 2-0 at The Millenium Stadium in Cardiff. Arsene Wenger will take charge of his 1,000th match as Arsenal manager on March 22, 2014, and the rest of English football is still catching up with him. The back page of London newspaper the Evening Standard screamed 'ARSENE WHO?' when the urbane Frenchman was hired by Arsenal in September 1996, but 18 years on, his approach has helped to revolutionise the English game. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
A Premier League 22. fordulójának rangadóján az Arsenal némi meglepetésre simán verte Manchesterben a második helyen álló Cityt, és egy pontra megközelítette az utolsó BL-helyen álló Manchester Unitedet. A City hátránya öt pontra nőtt a Chelsea mögött. 

Premier League, 22. forduló:
Manchester City-Arsenal 0-2 (0-1) G: Cazorla 24., Giroud 67.
korábban: West Ham-Hull City 3-0

Wengerék örülhettek a rangadón Forrás: AFP/Str

Az első félidő nem hozott sziporkázó játékot, jobbára a Citynél volt a labda, de az Arsenal hibátlanul védekezett, sőt a vendégek kontráiban volt több élet. Egy gyors támadás hozta meg a londoniak vezető gólját is, olvasóinkra bízzuk, hogy eldöntsék, jogosan kapott-e büntetőt az Arsenal a 23. percben Monreal és Kompany ütközése után.

A szünetig már nem is tért igazán magához a City, de a második félidőben megindultak a hazaiak. Az Arsenal védelme azonban remekül állta a sarat, bár a meccs egyes periódusaiban a levegőben lógott a hazaiak egyenlítése, az Arsenal szerzett újabb gólt: Santi Cazorla szabadrúgására érkezett jól Olivier Giroud, és a kapuba csúsztatott.

A második gól után szétesett a City, az Arsenal könnyedén tartotta az előnyét, és megérdemelten nyerte meg a rangadót.