Vágólapra másolva!
Egy hajrában értékesített büntetővel győzött a Real Madrid a Córdoba ellen a Primera División 20. fordulójában. A hazaiaknak jóval több helyzetük volt, a Real szerencsével kaparta össze a három pontot. Cristiano Ronaldo feltűnően nyűgös volt, több ellenfelét is megütötte, végül a második esetnél piros lapot kapott.

A Real Madrid 43 év után játszott újra bajnokit Córdobában, ahol eddig három győzelem, négy döntetlen és egy vereség volt a mérlege, utóbbit még 1965-ben szenvedte el. Most az első percben büntehöz jutott a Córdoba, mert Bebé lövése után a blokkolni próbáló Sergio Ramos kezét érintette a labdát, Hernández Hernández bíró pedig kicsit kivárt, majd a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Gilasz vállalta el, aki elég lassan futott neki a labdának, de aztán lazán beemelte belsővel a bal felsőbe.

A Córdoba nagyon belelkesült a góltól, a közönség hajtotta is a hazai csapatot, amely vezetett pár ígéretes kontrát - a 8. percben például ketten mentek egy Real-védő ellen -, de nem tudta másodszor is kihasználni, hogy a Real csúnyán beragadt.

A madriadiak utoljára 16 hónapja, a Levante ellen nyertek idegenben, amikor hátrányba kerültek, és sokáig semmi jelét nem adták, hogy fordítani akarnának, Cristiano Ronaldo például csak egy borzasztóan rossz szabadrúgással jelentkezett. Aztán a 28. percben a semmiből jött az egyenlítés, James Rodríguez szöglete után Bale csúsztatott, a labda elakadt Benzemában, aki gyorsan reagált, és a léc alá lőtt közelről.

A Real 2008 februárja óta nem kapott ki újonctól, akkor az Almería tréfálta meg, de egyértelmű volt, hogy Ronaldóék nem fognak megelégedni az egy ponttal. A Córdoba viszont ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, a szurkolói elképesztő hangulatot teremtettek, ami szárnyakat adott a játékosoknak, és az 55. percben Fede Cartabia balos lökete centikkel ment el a jobb felső mellett, majd Bebé szólózta végig a félpályát, de a lövésre elfogyott az ereje.

A 68. percben mázlija volt a Realnak, Varane röviden fejelte haza a labdát, Andone lecsapott rá, átemelte Casillas fölött, aki még bele tudott érni, két madridi védő kétségbeesetten futott vissza, de a léc kisegítette őket. A 79. percben végre a Real is jelezte, hogy pályán van, Benzema célozta meg a bal alsót, de Juan Carlos kitenyerelte a labdát.

Feltűnő volt, hogy Cristiano Ronaldo mennyire nyűgös, és nehezen viseli saját maga és csapata szenvedését, előbb egy szabadrúgásnál Crespót ütötte meg, majd egy másik pontrúgás után Edimarba rúgott bele, a bíró pedig egyből kiállította.

Ronaldo még lefelé menet arcoskodott egy sort, a fütyülö közönséget azzal hergelte, hogy úgy tett, mintha leporolná a mezén a klubvébé-győzelemről tanúskodó jelvényt.

A 87. percben a Real egy ugyanolyan büntetőt kapott, mint amilyet a meccs elején a Córdoba, Bale szabadrúgásánál Fede Cartabia fejmagasságba emelt könyökét érintette a labda, Hernández Hernández pedig ezt is befújta, és felmutatta a második sárgát a hazai irányítónak. A büntetőt Bale belőtte, így a Real ha nem is megérdemelten, de kicsikarta a győzelmet.

Primera División, 20. forduló:
Córdoba - Real Madrid 1-2 (1-1)
gól: Gilasz (3., 11-esből), illetve Benzema (28.), Bale (88., 11-esből)
piros lap: Cartabia (88.), illetve C. Ronaldo (83.)