Nem először olvadt le Mexes agya

504225833
AC Milan's French defender Philippe Mexes (2nd L) fights with Lazio's midfielder Stefano Mauri (C) during the Italian Serie A football match Lazio vs AC Milan at Rome's Olympic stadium on January 24, 2015. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
A Milan hétvégén 3-1-es vereséget szenvedett a Lazio otthonában. A találkozó azonban nemcsak emiatt marad emlékezetes, hanem Philippe Mexés ámokfutása miatt is. A francia védő a Lazio csapatkapitányával, Stefano Maurival kakaskodott, végül piros lappal kellett elhagynia a pályát. Mexés az esetet követően elnézést kért, és azt is elmondta, hogy ilyen nem történhet meg még egyszer. Ja, persze. 

A forrófejű francia nem először kényszerült arra, hogy magyarázkodjon. Hosszú Serie A-pályafutása során többször is alakított emlékezetes dolgokat, akár a Roma, akár a Milan színeiben.

Mexés vs. Ibrahimovic

Philippe Mexés még a Roma játékosa volt, amikor 2009 januárjában az Interhez látogattak az olasz kupában. Az Inter 2-1-re vezetett, legnagyobb sztárjuk, Zlatan Ibrahimovic pedig cselezgetésbe kezdett. A trükköknek Mexés vetett véget, nem kimondottan szabályos módon. A kemény belépőt követõen ráadásul még bele is rúgott Ibrába, majd megpróbálta lefejelni is. Az esetet megúszta lap nélkül.

Mexés vs. Materazzi

Egy évvel később a két csapat a döntõben találkozott egymással, ahol szintén az Inter vezetett egy góllal. Ezúttal azonban az Inter másik nehézfiújába, Marco Materazziba kötött bele a francia bekk. Az elsõ ütést valószínűleg nem érezte elég hatékonynak, pár perccel késõbb ugyanis megismételte a mozdulatot. A bokszmeccset a Roma, a találkozót viszont az Inter nyerte meg.

Mexés vs. Borriello

2012 februárjában már a Milant erősítette Mexés. Vérmérséklete azonban semmit sem változott. A Milan és a Juventus között komoly csata zajlott a bajnoki címért, a hangulatot az is fokozta, hogy az első félidõben Muntari egyébként szabályos gólját nem adta meg a játékvezetõ. Mindez azonban nem magyarázza Mexés tettét, aki ezúttal Borriellót zúzta le. Tettéért nem kapott lapot, de utólag három meccsre eltiltották.

A legutóbbi Forrás: AFP/Andreas Solaro

Mexés vs. Chiellini

Mexés taplóságát tavaly októberben is bizonyította, bár az eddigi meccsekhez képest ennek már korántsem volt akkora tétje. Mexés ebben a jelenetben Chiellinivel akadt össze, melynek eredménye egy pofon és visszaesőként négy meccses eltiltás lett.