Simon Münchenbe, Schürrle Wolfsburgba igazolt

Simon Krisztián, foci
HUNGARY, Budapest : Hungarian defender Krisztian Simon (L) vies for the ball with Finland's midfielder Perparim Hetemaj (R) during the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group F football match Hungary vs Finland at the Groupama Arena stadium in Budapest on November 14, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A januári átigazolási időszak utolsó napján felpörögtek az események, szerencsére magyar futballistáról is szóltak a hírek. Igaz Simon Krisztián nem az élvonalba igazolt, de a patinás 1860 München másodosztályú csapatával három és fél éves szerződést írt alá. A Wolfsburg 30 millió euróért megszerezte Andre Schürrlét a Chelsea-től, a londoniak azonnal szerződtették a Fiorentina kolumbiai játékosát, Juan Cuadradót.

Így zárult az átigazolási időszak zárónapja

Az újpesti Simon Krisztián a német másodosztályban szereplő 1860 München labdarúgócsapatához szerződött. A bajor klub a Facebook-oldalán jelentette be a 23 éves jobbszélső leigazolását, aki 2018 nyaráig írt alá. A két egyesület azt nem közölte, hogy a müncheniek mennyi pénzt fizettek érte a lila-fehéreknek, az Abendzeitung ugyanakkor félmillió euró körüli összegről írt.

Simon, aki 101 NB I-es mérkőzésen 19 gólt szerzett, eddig négyszer lépett pályára a válogatottban, korábban megfordult a Wolverhampton és a Feyenoord csapatában is megfordult.

Simon tavaly négy válogatott meccsen is pályára lépett Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"Krisztiánt már hónapok óta a figyeltük, most jött el a lehetőség, hogy szerződtessük" - nyilatkozta Gerhard Poschner, a müncheniek sportigazgatója.

Schürrle vs Cuadrado

A világbajnok német Andre Schürrle a Chelsea-től a Wolfsburghoz szerződött. a Bundesliga második helyén álló klub hétfőn kora este jelentette be, hogy sikerült megállapodnia a 24 éves szélső érkezéséről.

Schürrle 2019-ig kötelezte el magát új együtteséhez, amely sajtóértesülések szerint 30 millió euróért vásárolta meg a londoni klubtól. A 42-szeres válogatott támadó 2013-tól játszott a Chelsea-nél, ám az utóbbi időben nem tudott alapemberré válni José Mourinho csapatában.

A Schürrle ezzel megdöntötte a klubcsúcsot, a Wolfsburg eddigi legdrágább játékosa az a Kevin De Bruyne volt, akiért egy éve ugyancsak a Chelsea-nek 22 millió eurót fizettek.

A londoniak sem maradtak szélső nélkül, a klub ugyanis 35 millió euróért szerződtette a Fiorentina 37-szeres kolumbiai válogatott játékosát, Juan Cuadradót. „Nagyon boldog vagyok, köszönöm a lehetőséget, egy álom vált valóra, hogy a Chelsea-családhoz tartozhatok” - nyilatkozta.

A játékos távozását nagyon szomorúan vette tudomásul a firenzeiek egyik legnagyobb szurkolója, Matteo Renzi miniszterelnök. „Igaz, nagyon csalódott vagyok, amiért eladta a klub Cuadradót. De talán az érte kapott pénzből újraépíthetjük a csapatunkat” - idézte a politikust a La Stampa.