A Videotoné Európa legjobb védelme

Juhász Roland Székesfehérvár, 2014. augusztus 9.
Juhász Roland, a Videoton (b) és Lipták Zolán, a Győr játékosa az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkőzésén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Beliczay László
Székesfehérvár, 2014. augusztus 9. Juhász Roland, a Videoton (b) és Lipták Zolán, a Győr játékosa az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkőzésén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. augusztus 9-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Ritkán fordul elő, hogy az UEFA honlapja egy magyar klubcsapat dicsőségét zengi, de most pont ez a helyzet: a Videotoné Európa legjobb védelme. A Vidi csaknem hárommeccsenként kap gólt, a vert mezőnyben a Juve, a Bayern München.

Az UEFA honlapján olvasható cikkben megszólal Joan Carillo edző is, aki szerint „a kulcs, hogy meg kell ismernünk a játékosainkat, és a képességeikhez igazítani a csapatunk védekezését.” A cikk kiemeli a 85-szörös válogatott Juhász Roland érdemeit, akiről megemlíti, hogy „reneszánszát éli, mióta visszatért Magyarországra az Anderlechttől.”

A Videoton által idén kapott hat gól azt jelenti, hogy a csapat 2,83 meccsenként kap csak gólt, miközben 17 meccsen már 40 gólt szerzett. A cikk rámutat, hogy a Vidinek nem kevesebb, mint 13 kapott gól nélkül lehozott meccse van, így nem csoda, hogy már most nyolc ponttal vezeti a magyar bajnokságot.

Juhász Rolandot külön is kiemeli az Uefa.com Forrás: MTI/Beliczay László

A Videotonnak pályára sem kellet lépnie ahhoz, hogy átvegye az első helyet, a korábbi listavezető Bayern München ugyanis 4-1-es vereségével megduplázta kapott góljai számát, és egészen a 10. helyig zuhant vissza a rangsorban.