Dárdai laza és kemény egyszerre

Dárdai Pál, foci
HUNGARY, Budapest : Hungarian coach Pal Dardai vies prior to a friendly football match between their teams on November 18, 2014 in Groupama Arena of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál engedi telefonálni a játékosait az öltözőben, zene is szólhat, az edzések sem csak rutinból mennek, de az erőnlét terén nincs pardon.

Dárdai Pál elődje, Jos Luhukay január elején tiltotta be az okostelefonok használatát a Hertha öltözőjében. A játékosok csak mostanáig voltak kénytelenek nélkülözni a kütyüket, Dárdai ugyanis nem tiltja azokat.

A magyar edző nem csak erről döntött, - írja a Bild - hanem a zenét is hagyja szólni az öltözőben, amit az elődje túl hangosnak talált.

Dárdai a pályán is változtatott, új erőnléti edzőt nevezett ki a mindössze 31 éves Hendrik Vieth személyében, és mivel már kizárólag a bajnokságra kell összpontosítaniuk - arra viszont nagyon, ugyanis a kiesés elől menekülnek - a hét közepén is tartanak keményebb edzéseket.

"Tennünk kell valamit az erőnlétünkért, mert még pár pontot össze kell szednünk - idézi a lap a magyar szövetségi kapitányt. - Ha csak egy meccsünk van hetente, akkor minden edzésen alaposan el kell fáradni!"

Dárdai: jófejség és szigor Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

De ügyel a hangulatra is, a rutinfeladatok mellett légiósok vs németek edzőmeccset rendezett, amely után a vesztesek (németek) pucolták az ellenfél cipőjét, ráadásul Dárdai kisebbik fia, a kilencéves Bence, a Hertha U10-es játékosa is rugdosott kicsit a pályán.

A Hertha a vasárnap 15.30-tól a Freiburgot fogadja, ez lesz Dárdai második meccse a berlini kispadon, de az első hazai közönség előtt. A bajnokságból még 14 forduló van hátra, a Hertha 14. a tabellán, két ponttal az osztályozós helyen álló Dortmund előtt.