Laudrupot szeretnék a japánok

Michael Laudrup, foci
QATAR, Doha : Qatar's Lekhwiya new Danish head coach Michael Laudrup holds a press conference in the capital Doha on July 2, 2014 after the club announced he will take over as coach with immediate effect. The former Barcelona and Real Madrid midfielder admitted he may look for a challenge beyond football management when his deal with Lekhwiya expires. AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
A Japán Labdarúgó Szövetség a dán Michael Laudrupot szeretné szerződtetni a futballválogatott élére azt követően, hogy február elején menesztette a bundagyanúba keveredett Javier Aguirrét a szövetségi kapitányi posztról.

Az Aguirrét is érintő botrány a januári Ázsia-kupa előtt robbant ki, ám akkor a szövetség még kiállt a mexikói szakvezető mellett, a balul sikerült kontinensbajnoki szereplés után azonban bejelentette, hogy szerződést bontott vele.

Az Ausztráliában rendezett Ázsia-kupán címvédőként szerepelt japán válogatott a negyeddöntőben fejezte be szereplését.

Michael Laudrup jelenleg a katari Lehvija edzője Forrás: AFP/Karim Jaafar

A szövetség érdeklődésére válaszul Laudrup szerdán azt közölte, hogy május előtt biztosan nem hagyja ott jelenlegi csapatát, a katari bajnokságban egy pont hátránnyal második Lehviját. "Amikor véget ér az idény májusban Katarban, csak akkor fogok elgondolkodni a jövőmről" - reagált a Kyodo hírügynökség érdeklődésére e-mailben Laudrup.