Vágólapra másolva!
Csányi Sándor MLSZ-elnök nem kegyelmezett meg Mátyus János csapatának, a Nyíregyházának, így a Spartacus valószínűleg kapusokkal a mezőnyben kénytelen kiállni szombaton a Paks elleni NB I-es meccsen.

A Paks-Nyíregyháza bajnoki a pálya alkalmatlansága miatt az ősszel elmaradt, a 17. fordulóból elhalasztott meccset szombaton játsszák újra. A vendégek azonban gyakorlatilag a fél csapatot kicserélték a téli átigazolási időszakban, és a szabályok értelmében csak azok játszhatnak most, akik az őszi időpontban is a keret tagjai voltak.

A Nyíregyháza levélben kérte Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy hadd léphessenek pályára a télen igazolt játékosok is, ám az elnök közölte, hogy az esélyegyenlőség és a fair Play szellemében nem változtathat a szabályokon.

Ismernie kellett volna a szabályokat a Nyíregyházának

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője csütörtökön az MTI-nek kifejtette, hogy a versenybizottság már december 8-án kijelölte az új időpontot, így a szabályokat ismerve mindenki számára egyértelmű lehetett, kik léphetnek pályára a pótlás alkalmával, és a klubok ez alapján folytathatták átigazolási politikájukat.

Csányi Sándor nem kegyelmezett Forrás: MTI

Ha tavaly májusban kihirdetett téli átigazolási időszak vége, azaz február 23-a után rendeznék a meccset, akkor már a frissen igazolt játékosok is szerepelhetnének a csapatokban. A két klub (a Paks és a Nyíregyháza) kérése ellenére ehhez a fair play szellemében nem járult hozzá a versenybizottság, mivel a többi bennmaradásért küzdő csapatot hátrányosan is érinthetné ez a döntés.

Ez az érzés még sokáig nem fog elmúlni

"Nem hiszem, hogy olyan rutinos edzők, mint például Garami József, voltak már ilyen szituációban" - kedzte Mátyus a klub honlapján. "Nekem, az NB I legfiatalabb trénerének ez már megadatott. Persze ettől nem vagyok boldog, sőt. Az értetlenségünk, a döbbenetünk, a csalódottságunk még sokáig nem fog elmúlni. A helyzet értékelése nem az én dolgom, nekem ki kell vezetnem a csapatomat Pakson a legjobb tudásom szerint."

Mátyus János komoly gondban Forrás: Nyiregyhazaspartacus.hu

A Spartacusnak jelenleg tíz mezőnyjátékosa van, köztük Törtei Tamás, aki sérüléssel bajlódik, és csak Mátyus János vezetőedzőn múlik, hogy megkockáztatja-e játékosa szerepeltetését. Az ifiből felhívott Vámos Márknak most lett volna egy vállműtétje, de azt elhalasztotta, és úgy döntött, hogy vállalja a játékot.

Bármelyik poszt jó lesz

A tíz mezőnyjátékoson kívül három kapust nevez még a meccsre Mátyus, közülük Hrabina Alex és Ovszijenko Volodimir is a mezőnyben bizonyíthat majd. "Úgy néz ki, hogy az első NB I-es meccsemet nem kapusként, hanem mezőnyjátékoskén kell lejátszanom. Utoljára U15-ben játszottam ott, akkor belső védő voltam. Ha választhatnék, azért szívesebben lennék majd elöl" - mondta Hrabina.

Volodimirnak mindegy, hogy hol játszik. "Ott játszom, ahova a mester betesz. Próbálom majd a tudásom legjobbját nyújtani, bármelyik poszt jó lesz. Biztos, hogy furcsa lesz, de vagyok már annyira érett, hogy a büntetőn belül ne érjek majd kézzel a labdához."

Szavazzon!

Jól döntött az MLSZ?