Néhány nap alatt Dárdai sem tehet csodát

Dárdai Pál, foci
Berlin, 2015. február 15. Dárdai Pál, a német Hertha BSC edzője, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (k), valamint Jens Hegeler (b) és Julian Schieber, a Hertha játékosai a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2015. február 15-i, Freiburg elleni mérkőzése után a berlini Olimpiai Stadionban. (MTI/EPA/Oliver Mehlis)
Vágólapra másolva!
Michael Preetz, a német labdarúgó-bajnokságban bennmaradásért küzdő Hertha klubigazgatója azt mondta, hogy Dárdai Pál megbízása a vezetőedzői teendőkkel részéről nem kísérlet.

"Meg vagyok győződve a kvalitásairól" - nyilatkozott a Kicker című lapnak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakemberről Preetz. A menedzser hozzátette: a Freiburgtól elszenvedett 2-0-s vereség sem ingatta meg a bizalmát a Dárdai, Rainer Widmayer edzőpárosban, amely két hete kapott megbízást, azóta két meccsen egy-egy győzelem és vereség a mérlege.

"Világos volt, hogy néhány nap alatt nem lehet csodát tenni. Több elszántságra van szükségünk a pályán, és más testbeszédre" - fogalmazott Preetz, utalva arra, hogy a Freiburg elleni bajnokin több magabiztosságot várt volna a csapattól.

Dárdai nem lehetett elégedett a Freiburg elleni meccs után Forrás: MTI/EPA/Oliver Mehlis

A Hertha jelenleg a kieső, 17. helyen áll a Bundesliga tabelláján, a menedzser azonban nem kíván foglalkozni az esetleges kiesés kérdésével vagy annak személyi következményeivel. "Ez a forgatókönyv nem szerepel a gondolataim között" - hangsúlyozta.