Wenger: Öngyilkos módon védekeztünk

Arséne Wenger, foci
UNITED KINGDOM, London : Arsenal's French manager Arsene Wenger takes his seat for the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget az Arsenal labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így Monacóban kellene közel ötven éve nem látott bravúrt végrehajtva továbbjutnia.

A Monaco meglepetésre 3-1-es győzelmet aratott az Arsenal vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szerdai első mérkőzésén. A franciák Geoffrey Kondogbia és Dimitar Berbatov góljaival már 2-0-ra vezettek, de Alex Oxlade-Chamberlain hiába szépített, Yannick Ferreira Carrasco megadta a hazaiaknak a kegyelemdöfést.

Az Arsenal edzője szerint játékosai túl idegesek voltak, és tragikusan védekeztek.

"Nem adhatunk az ellenfélnek ilyen gólokat. Kihagytuk a legnagyobb helyzeteinket is, miközben öngyilkos módon védekeztünk. Sajnos a fej szerepét a szív vette át, elvesztettük az idegeinket és a racionalitásunkat" - nyilatkozta Arséne Wenger.

Wenger szinte megoldhatatlan feladat előtt áll. Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az Arsenalnak minimum három gólt kellene szereznie a március 17-i visszavágón a továbbjutáshoz. De a BEK-ben, illetve BL-ben 1969 óta nem fordult elő, hogy egy csapat kétgólos hazai vereség után idegenben kiharcolja a továbbjutást. Akkor az Ajax ugyancsak 3-1-re kapott ki a Benficától, majd a visszavágón ugyanilyen győzelmet aratott, és végül a harmadik, Párizsban megrendezett mérkőzésen egy sima 3-0-s győzelemmel továbbjutott, és meg sem áll a BEK-döntőig.