Vágólapra másolva!
A Rayo Vallecano Alberto Buenónak a 23., a 32., a 33. és a 38. percben lőtt góljával nyert 4-2-re a kieséses elkerülésért harcoló vendég Levante ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján.

Bueno klasszikus mesternégyest szerzett, azaz egymás után érte el a négy gólt, ráadásul mindkét lábbal és fejjel is betalált. Utoljára Cristiano Ronaldo vitt véghez hasonlót a spanyol bajnokságban, igaz, a Real klasszisa 2013 januárjában a Getafe ellen csak mesterhármast ért, de abban volt ballal, jobbal és fejjel elért találat is.

Fejjel kezdte a gólgyártást:

Olyat viszont sem C. Ronaldo sem Messi nem tudott még felmutatni, hogy egy félidőn belül négy gólt szerezzen, Bueno bravúrjának értékét növeli, hogy 15 perc alatt hozta össze a termést. 1990 óta övé a leggyorsabb négyes a spanyol élvonalban, akkor a Castellón játékosa, Pedro Alcaniz a 34. percig bezárólag tömte ki a Tenerifét.

Nagy kapusbaki kellett a második gólhoz:

Bueno azzal is történelmet írt, hogy ő az első Rayo-játékos a Primera Divisiónban, aki egy meccsen mesternégyest jegyzett. Bueno jelenleg 12 gólnál jár a bajnokságban, ezzel ő a leggólerősebb spanyol.

A mesterhármas egy becsúszós góllal lett meg:

A 26 éves Bueno a Real Madrid nevelése, a 2008-2009-es szezonban Szalai Ádám ékpárja volt a Real Castillának átkeresztelt tartalékcsapatában, és mind a ketten 16-16 gólig jutottak. Bueno abban az idényben három bajnokin a nagycsapatban is pályára léphetett, de ez korántsem jelentette azt, hogy Madridban hosszú távon számítottak rá.

A negyediknél a kapusról kipattanót vágta be:

Már 2009 nyarán eladták a Valladolidnak, mégpedig hárommillió euróért, de ott sem váltotta meg a világot, amit jelez, hogy lepasszolták az angol Derby Countynak. A Rayo 2013 nyarán igazolta le, és a tavalyi szezonja volt az addigi legjobbja, 11 góllal zárt, de a mostani idényben már ezt is felülmúlta.

Bueno tagja volt a 2006-os U19-es Eb-t megnyerő spanyol csapatnak, sőt öt góljával a torna legeredményesebb játékosa lett.

Primera División, 25. forduló:
Rayo Vallecano - Levante 4-2 (4-1)
gól: Bueno (23., 32., 33., 38.), illetve Casadesús (13.), Uche (85.)

Alméría - Deportivo 0-0
piros lap: Bifouma (55., Alméría ), Míchel 90., Alméría )