Nem elég gyors a Real Madrid

504075427 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts as he sits on the pitch during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on February 7, 2015. AFP PHOTO/ DANI P
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts as he sits on the pitch during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on February 7, 2015. AFP PHOTO/ DANI POZO
Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője már rájött, miért nem megy a csapatának az utóbbi időben, ez a felismerés talán már a Schalke elleni keddi BL-nyolcaddöntő-visszavágón is meglátszik majd – a meccset nálunk online is megnézheti. A Porto közben a Baselt fogadja.

A spanyol bajnokságban a hét végén megtorpanó Real Madrid kedden a Bajnokok Ligájában javíthat: kényelmes, 2-0-s előnyről várja a Schalke elleni nyolcaddöntős visszavágót.

A madridiak hullámvölgybe kerültek az utóbbi időben, sztárjaik közül Cristiano Ronaldo és Gareth Bale sincs jó formában. A portugál támadó mindössze öt gólt szerzett idén, a walesi játékos a legutóbbi nyolc meccsen nem talált a kapuba. Az Athletic Bilbaótól elszenvedett hétvégi vereséggel a csapat visszacsúszott a bajnokságban a második helyre.

Cristiano Ronaldónak sem megy mostanában Forrás: AFP/Dani Pozo

"Nem megfelelő a kapcsolat a játékosok között, túl sok az egyénieskedés. Más módon kell támadnunk a jövőben" – adott magyarázatot a váratlan gyengélkedésre Carlo Ancelotti vezetőedző. Azt is mondta, hogy szerinte nem elég gyors a csapat játéka, de a támadó szekciót nem forgatja föl.

A Realnak épp a legjobbkor jön a német csapat elleni meccs, a Schalke ugyanis három hete hazai pályán sem tudott igazán komoly ellenállást kifejteni, Madridban pedig még várhatóan még nagyobb nyomás alatt lesz.

"Remélem, hogy a sajtónak igaza van, és a Real csatárai tényleg gyengélkednek, mert egyébként nem lehet őket megállítani" – viccelődött Roberto di Matteo, a Schalke ugyancsak olasz vezetőedzője.

A Basel először juthatna BL-negyeddöntőbe

A keddi játéknap másik találkozóján lényegesen kiélezettebb csata várható, mivel az első meccsen a Porto 1-1-es döntetlent ért el a volt Videoton-edző, Paulo Sousa irányította Basel vendégeként.

A Porto 2004-es BL-győzelme óta mindössze egyszer verekedte be magát a legjobb nyolc közé. A Basel a BEK-ben egyszer, 41 éve lépett túl a nyolcaddöntőn, a BL-ben pedig még sohasem. A Porto nyolc mérkőzés óta nem kapott ki saját pályáján a nemzetközi porondon.

Nézze nálunk!

A Real Madrid-Schalke mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók
Real Madrid (spanyol)-Schalke (német), 20.45
Az első mérkőzésen: 2-0

Porto (portugál)-Basel (svájci), 20:45
Az első mérkőzésen: 1-1