Mourinho pofont kapott, a Bayern hetet rúgott

529415111 Dutch referee Bjorn Kuipers shows the red card for Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic after a clash with Chelsea's Brazilian midfielder Oscar during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Ch
Dutch referee Bjorn Kuipers shows the red card for Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic after a clash with Chelsea's Brazilian midfielder Oscar during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Chelsea and Paris Saint-Germain at Stamford Bridge in London on March 11, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Az Ibrahimovic kiállítása után tíz emberrel futballozó PSG a Stamford Bridge-ről érkezett David Luiz góljával a 86. percben hosszabbításra (1-1) mentette a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntős visszavágót, majd a 115. percben a 2-2-s végeredményt és továbbjutást érő gólt is megszerezték a franciák. A Bayern már a 3. percben emberelőnybe került, és végül a Sahtar Donyecket 7-0-ra kiütve jutott be a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:
Chelsea - Paris Saint-Germain 2-2 (0-0, 1-1, 2-1) - online közvetítés
London, Stamford Bridge
v.: Björn Kuipers (holland)
Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires (Drogba 91.), Matic (Zouma 88.) - Oscar (Willian 46.), Fabregas, Hazard - Diego Costa
PSG: Sirigu - Marquinhos, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (Lavezzi 83.), Thiago Motta, Matuidi (Rabiot 83.) - Cavani, Ibrahimovic, Pastore (Van der Wiel, 117.)
gól: Cahill (82.), Hazard (95., 11-es), illetve David Luiz (86.), Thiago Silva (115.)
sárga lap: Oscar (37.), Ramires (52.), Diego Costa (73.), illetve Thiago Motta (33.), Matuidi (40.), David Luiz (73.), Verratti (75.)
piros lap: Ibrahimovic (32.)

A Chelsea-PSG-n a párizsiak célja csakis a reváns lehetett, hiszen tavaly a negyeddöntőben a hazai 3-1-es siker után Londonban 2-0-ra kikaptak, így nem jutottak négy közé. Az első meccsen jobban játszottak Ibrahimovicék, az 1-1 viszont - az idegenben lőtt gól miatt - José Mourinho csapatának kedvezett.

A Chelsea számára tökéletes lett volna egy 0-0-s döntetlen, azt azonban mindenki tudta, hogy erre életveszély építeni, főképp, hogy a PSG a legutóbbi 16 meccséből csak egyetlen alkalommal nem szerzett gólt.

Ibrahimovic hamar kiállt

A londoniak többet támadtak a meccs első negyedórájában, ám helyzetet nem sikerült kialakítaniauk. A PSG-nek sikerült fokozatosan teret nyernie, sorra végezte el a szögleteket, mígnem a 32. percben sorsdöntőnek tűnő dolog történt, Zlatan Ibrahimovicot kiállították, miután Oscart szerelte. A bíró nagyon szigorú volt, a hazai drukkerek pedig örülhettek, hogy odaveszett az ellenfél legnagyobb vezére.

A szünetig még három sárgát kiosztott a holland Björn Kuipers, a semleges szurkolók inkább bonthattak egy sört, a meccs ugyanis nem volt jó.

A második játékrészben a legjobb védekezés a támadás jeligével futott ki a Chelsea, de ez nem tartott sokáig, és látható volt, hogy Mourinho nem fog szívinfarktust kapni, ha 0-0-val, idegenben lőtt góllal jut tovább csapata. Williannek aztán az 50. percben volt egy biztató szabadrúgása oldalról, de Sirigu résen volt.

Ibrának 32 perc játék jutott, végül mégis örülhetett Forrás: AFP/Glyn Kirk

De a PSG nem adta olcsón a bőrét, tíz emberrel is sikerült veszélyeztetnie, Cavani elvitte a labdát Courtois mellett, majd kissé kisodródott helyzetből kapufát lőtt.

A PSG a végén kiharcolta a hosszabbítást

A párizsiak többször is ráhozták a frászt a Kékek rajongóira, Pastore közeli lövésénél azonban Courtois védeni tudott.

A 82. percben aztán úgy tűnt, hogy hiába minden, Costa - egy kapu előtti kavarodásnál - kissé eltörte a labdát, Cahill viszont kegyetlenül bevágta 10 méterről (1-0).

De a dráma csak ekkor kezdődött, mert négy perccel később a volt chelsea-s David Luiz egy szöglet után a bal felsőbe fejelt (1-1).

A végén az emberhátrányban focizó PSG volt aktívabb, de Silva fejese fölé szállt, így jöhetett a hosszabbítás.

A 95. percben eldőlt, hogy nem lesznek 11-esek. Silva kezezett, a büntetőt Hazard roppant higgadtan váltotta gólra.

A Chelsea ezek után jobban odafigyelt a védekezésére, de a párizsiak utolsó erejükből mindent megtettek még az egyenlítés érdekében, és sikerrel is jártak. Thiago Silva a 115. percben gólt fejelt, így 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal a PSG jutott nyolc közé.

Lucescu a müncheni meccs előtt még bizakodott

A másik szerda esti meccs előtt a Sahtar Donyeck edzője, Mircea Lucescu azt mondta, elégedett volt ukrán csapatával, amely hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Bayern Münchennel. "Tisztában vagyunk vele, hogy rendkívül nehéz visszavágó elé nézünk, hiszen egy olyan nagy klub, mint a Bayern, nem akar ilyen korán búcsúzni a sorozattól, ráadásul a döntőt Berlinben rendezik, ami további motivációt jelenthet neki" - mondta a tréner, akinek a szavaiból azt lehet kivenni, hogy szoros visszavágóra számított.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:
Bayern München - Sahtar Donyeck 7-0 (2-0)
München, Allianz Arena
Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber (Dante, 66.), Alaba - Schweinsteiger, Robben (Rode, 19.), Götze - Müller, Ribéry (Bernat, 59.), Lewandowski
Sahtar: Pjatov - Srna, Kucser, Rakicskij, Sevcsuk - Taison (Krivcov, 9.), Fred, Sztyepanenko, Douglas Costa (Nem, 78.) - Adriano, Teixeira (Ilsinho, 69.)
gól: Müller (4., 52., az elsőt 11-esből), Boateng (34.), Ribéry (49.), Badstuber (63.), Lewandowski (75.), Götze (87.)
sárga lap: Badstuber (26.), Boateng (38.), illetve Douglas Costa (38.)
piros lap: Kucser (3.)

A korai kiállítás mindent eldöntött

A meccs azonban nagyon nem volt az, Pep Guardiola csapata már a 4. percben vezetést szerzett Thomas Müller büntetőjével, ráadásul előtte a szabálytalankodó Kucser piros lapot kapott. Ezzel el is dőlt a párharc, hiszen - nem úgy, mint a Chelsea a PSG ellen - a Bayern tökéletesen ki tudta használni a továbbiakban az emberelőnyét.

A 34. percben Boateng növelte a hazai fórt, egy kipattanót levadászva egy méterről vágta be a kapuba a labdát.

A 49. percben Ribéry egy remek kényszerítő után, balról betörve a 16-oson belülre hat méterről lőtt laposan a kapuba.

Két percre rá megint Müller villant, a Sahtar-kapusról kipattanó labdát 12 méterről ő is laposan juttatta a hálóba.

Ezzel még közel sem volt vége, a 63. percben Badstuber egy remek fejesből szerezte meg az ötödik Bayern-gólt.

A 75. percben Lewandowski egy előrevágott labdát levett, majd jó csatár módjára egyedül megoldva a feladatot a jobb alsóba helyezett.

A hetedik pedig Götzéé volt, egy kontra végén még arra is volt ideje, hogy csináljon egy cselt, majd tíz méterről, balról ellőtt a védők és a kapus mellett, egyenesen a hálóba.

Ez durva kiütés, a Bayern félelmetes formában készülhet a negyeddöntőre.