Vágólapra másolva!
Marco Benassi kiállítása eldönthette a Zenit-Torino párharcot az Európa Ligában: az oroszok 2-0-ra nyertek, ha egy hét múlva, Torinóban is betalálnak, rendkívül kedvező helyzetbe kerültek. A Zenit második gólját egy olasz légiós, Domenico Criscito szerezte. Ugyancsak két góllal kapott ki az Inter, míg a Dnyepr és a Brugge őrzi kiváló mérlegét. Dzsudzsák Balázsék és a Dinamo Moszkva 3-1-re kikapott Nápolyban.

Nyolcaddöntőket rendeztek az Európa Ligában. Míg az előző körben mind az öt olasz csapat továbbjutott, ezúttal sokkal borúsabb a kép. A több mint egy órán át emberhátrányban focizó Torino 2-0-ra kikapott Szentpéterváron, így a visszavágón csak tökéletes teljesítménnyel juthat tovább.

Az Inter pörgős meccset játszott Wolfsburgban, de míg az elején olaszoknak ment jobban - Palacio már az ötödik percben gólt lőtt -, a végére fölénybe kerültek a németek. Az utolsó negyedórára kétgólos előnybe került a Bundesligában a Bayernt üldöző csapat.

A Dnyepr Dnyetropetrovszk eddig hatból csupán egyszer kapott ki holland csapattól, a mutatót pedig tovább javította az Ajax legyőzésével. Jó a Brugges statja is: veretlen a jelenlegi EL-sorozatban, noha a Besiktas vezetést szerzett ellene.

Este javítottak az olaszok

Az esti meccseken javítottak az olaszok: a Napoli 0-1-ről fordított 3-1-re a Dinamo Moszkva ellen, amelyben Dzsudzsák Balázs a 91. percig a pályán volt. A Napoli története során először győzött le orosz ellenfelet, de kis szerencsével az utolsó fél órában ki is üthette volna a Moszkvát. Az olasz házi rangadón a bajnokságban is állandóan ikszelő Róma most is döntetlenezett, de legalább a Fiorentina otthonában.

Játszottak egy spanyol házi rangadót is, a Sevilla idegenben is magabiztosan verte a Villarrealt. A kevés megmaradt angol csapat egyik képviselője, az Everton hátrányból fordított a Dinamo Kijevvel szemben.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első meccs:
Zenit (orosz) - Torino (olasz) 2-0
gól: Witsel (38.), Criscito (53.)
piros lap: Benassi (Torino, 27.)

Wolfsburg (német) - Internazionale (olasz) 3-1
gól: Naldo (28.), De Bruyne (63. és 75.), illetve Palacio (5.)

Dnyepr (ukrán) - Ajax Amsterdam (holland) 1-0
gól: Zozulja (30.)

Brugges (belga) - Besiktas (török) 2-1
gól: De Sutter (62.), Refaelov (79., 11-es), illetve Töre (46.)

Fiorentina (olasz)-AS Roma (olasz) 1-1
gól: Ilicic (17.), ill. Kéita (77.)

Villarreal (spanyol)-Sevilla (spanyol) 1-3
gól: Vietto (48.), ill. Vitolo (1.), M'Bia (26.), Gameiro (50.)

Napoli (olasz)-Dinamo Moszkva (orosz) 3-1
gól: Higuaín (25., 31. - 11-es és 55.), ill. Kuranyi (2.)
piros lap: Zobnin (Dinamo, 46.)

Everton (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-1
gól: Naismith (39.), Lukaku (82., 11-es), ill. Huszjev (14.)

A visszavágókat március 19-én rendezik.