Miriután élcelődik a román sajtó

Vasile, Miriuta bemutatkozás edzés egész alakos fotó ÉPÜLET FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása labda lelátó SZEMÉLY vezetőedző Budapest, 2014. november 25.
Miriuta Vasile, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője a csapat edzésén
Budapest, 2014. november 25. Miriuta Vasile, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője a csapat edzésén a győri ETO Parkban 2014. november 25-én. A román születésű, játékosként kilencszeres magyar válogatott szakembert ezen a napon sajtótájékoztatón mutatták be. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Romániában kárörvendő hangvételű cikkben írnak arról, hogy a korábban Kolozsvárról anyagi gondok miatt távozó Miriuta László alól kidőlni látszik az egykor gazdaságilag stabil Győri ETO. 

Ahogy arról beszámoltunk, a Győri ETO második főszponzora, az Audi is kihátrált a csapat mögül a Queastor-ügy miatt, így a már csődvédelmet kérő klub még nehezebb helyzetbe került.

„Miriuta megszabadult az ördögtől, majd összefutott az ördög apjával! Csőd közelében a Győr” – írja a Sportnews.ro egy román közmondásra utalva – írja az Nso.hu. A cikkben aztán Miriuta szemére vetik egy korábbi nyilatkozatát, amit a gazdasági válságba került CFR-nél tett: „Ilyen a világon nincs. Vannak törvények, tenni kell valamit. Akinek nincs pénze, az ne induljon a bajnokságban.”

Egy szomorú edző Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A lap idézi a győriek edzőjét, aki nagyon jó körülményekről beszélt, amikor Győrbe került, elmondta, hogy még nem is találkozott játékosokkal, de már átutalták kéthavi bérét, és kapott egy Audi A7-est.

A szombaton a Pápával találkozó Győr most már óriási bajban van, Borkai Zsolt polgármester egyelőre csak annyit mondott, hogy senkinek nem lehet érdeke, hogy megszűnjön a csapat.