Ibra csak focizzon és kussoljon

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Bordeaux and Paris-Saint-Germain on March 15, 2015 at the Chaban-Delmas stadium in Bordeaux, southwestern France. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Nagy megbotránkozást keltett Franciaországban az élvonalbeli futballbajnokság legnagyobb sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak egy dühödt kijelentése. A szar Franciaországot emlegető svéd klasszist bal- és jobboldali politikusok is kioktatták. Ibra a maga módján bocsánatot kért.

A Paris Saint-Germain svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic a Girondins Bordeaux otthonában vasárnap elszenvedett 3-2-es vereség után ragadtatta el magát, a hazaiak a győztes gólt két perccel a lefújás előtt érte el.

"Tizenöt év alatt még soha nem láttam olyan bírót, mint ez - ebben a szar országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t" - mondta az egyik televíziónak az öltözőbe menet Lionel Jaffredo játékvezetőről.

Zlatan Ibrahimovic kiborult Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A játékvezetői bizottság vezetője, Éric Borghini sokkolónak nevezte a játékos kijelentéseit, míg a francia sportminiszter, Patrick Janner bocsánatkérésre szólította fel a svéd világklasszist, hozzátéve, hogy semmilyen csalódás nem teszi indokolttá a sértő megjegyzéseket.

A francia jobboldali radikális Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen azt mondta, aki úgy véli, hogy Franciaország egy szar ország, az hagyja el. A szocialisták egyik vezetője, Jerome Guedj szintén azt mondta, Ibrahimovic kijelentése elfogadhatatlan: "Csak focizzon és kussoljon, de legalább tisztelje azt az országot és azokat a szurkolókat, akiket megsértett."

Ibrahimovic később megpróbált a maga módján bocsánatot kérni: "Nem Franciaországra vagy a franciákra gondoltam A futballról beszéltem. Kikaptunk, amit elfogadok. De azt nem tudom elfogadni, amikor a játékvezető nem követi a szabályokat. Ez nem az első alkalom volt, és én már rosszul vagyok tőle. Őszintén elnézést kérek, ha valakit megsértettem."

A játékosra sportszerűtlen viselkedése miatt valószínűleg eltiltás vár.