Vágólapra másolva!
Hiába járta végig a ranglétrát a magyar utánpótlás-válogatottakban, mégsem Dárdai Pál együttesében képzeli el a folytatást Otigba Kenneth, a Heerenveen védője. A 22 éves játékos azt közölte, hogy inkább a nigériai futballválogatott meghívására vár.

"Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához" - nyilatkozta Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki kijelölte a március 29-i, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretet.

1992-ben magyar édesanya és nigériai édesapa gyermekeként született, Heerenvenben játszó védő saját Twitter-oldalán is megosztotta a nigériai szakíró, Calvin Emekának tett nyilatkozatát: "Gondolkodtam erről hosszasan, de a szívem Nigériáé és szeretném viselni a zöld mezt."

Otigba Kenneth nem viseli többet a magyar válogatott mezét Forrás: MTI/Kovács Tamás

Aki elutasította a Liverpoolt

"Miután Békéscsabára kerültem, gyorsan válogatott lettem. Az U14-ben kezdtem, és az U16-os korszakomban hívott a Norwich City. Kétszer jártam próbajátékon Angliában, megfeleltem, de nagyon nehezen viseltem volna a távollétet, és a csapat is másodosztályú volt. Aztán jött a Heerenveen, majd a Liverpool ajánlata. Az volt a kérdés, mit is akarok valójában. Azonnal a Liverpoolhoz szerződni, sztárklub játékosa lenni, és kivárni, mi sül ki belőle, vagy alacsonyabb szinten kezdeni, és kiscsapatból érettebb játékosként nagy klubhoz szerződni? Az utóbbit választottam" - nyilatkozta 2012-ben, még U21-es válogatottként az Origónak.

2012 óta 47 bajnokin öt gólt szerzett a Heerenveenben, a 2014-15-ös bajnokságban eddig 18-szor lépett pályára.

Otigba akcióban az ajaxos Sigthorsson ellen Forrás: AFP/Olaf Kraak

Amokachi még kihagyta

Másfél éve már úgy nyilatkozott, hogy tud a nigériai szövetség érdeklődéséről, és tudja, bárhogy is dönt, egyik szülőjének csalódást okoz majd.

Egyelőre Nigéria kapitánya, Daniel Amokachi sem hívta meg legfrissebb, 28 fős keretébe. A március 26-i, Bolívia és a három nappal későbbi Dél-afrikai Köztársaság elleni mérkőzésen Chima Akas (Sharks FC), Godfrey Oboabona (Rizespor), Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), Nelson Ogbonnaya (Heartland), Kenneth Omeruo (Middlesbrough), Akeem Latifu (Aalesund) és Leon Balogun (Darmstadt) játszhat majd védőként.