Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Cristiano Ronaldo az Egyesült Államokban kívánja befejezni a pályafutását, miután 2018-ban lejár a szerződése a Real Madriddal.

A Sports Illustrated úgy tudja, a 30 éves portugál sztár nagyon szívesen igazolna 33 éves korában az USA-ba, de akárhova nem hajlandó: elsősorban a nagyvárosok, Los Angeles, New York és – vélhetően remek klímája miatt – Miami jöhet szóba Ronaldónál.

Választék azért lesz bőven, New Yorknak már most két csapata van (a Red Bulls és a New York City), jövőre pedig már Los Angelesnek is kettő lesz, miután Steven Gerrard leendő csapata, a Galaxy városi riválist kap. Miamiban David Beckham jogot szerzett egy franchise létrehozására, de a stadionépítés körüli gondok miatt nem biztos, hogy lesz bármi is a dologból.

2018-ban lelép Forrás: AFP

Az amerikai csapatok egyre több európai játékost vonzanak, az úttörő David Beckham (LA Galaxy) után Thierry Henry (Red Bulls) ment az MLS-be, aztán David Villa (NY City) és Julio Cesar (Toronto) igazoltak az amerikai ligába, idén pedig már ott játszik Kaká (Orlando) is, aki jelenleg a liga legjobban fizetett játékosa 7,1 millió dolláros fizetésével.

Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes csak annyit mondott, "talán tényleg az USA-ban köt ki. Csak Isten tudhatja, mit hoz a jövő." Köszönjük, Jorge, sokat segített.