Letartóztatták a Parma elnökét

504225867 Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Szerda reggel letartóztatták Giampietro Manenti, a Serie A-ban szereplő Parma futballcsapatának elnökét, akit pénzmosással és sikkasztással vádolnak. A válságos helyzetben levő klub utolsó esélye lehetett volna az üzletember. 

Manenti Februárban vásárolta meg a Parmát Rezart Tacitól (aki mindössze néhány hétig volt a klub tulajdonosa), de ígéretei ellenére sem a játékosok, sem a klub egyéb alkalmazottainak a fizetését nem tudta kiegyenlíteni, amiért újabb pontokat vontak le az egyébként is utolsó helyezett csapattól.

Bár a Parma két kihagyott bajnoki után végre ki tudott állni (ki is kapott a Sassuolótól 4-1-re), Manentit ma reggel letartóztatták a klub megvásárlása körüli ügyek miatt. Több olasz lap is beszámolt róla, hogy az ellene felhozott vádak között sikkasztás és pénzmosás is szerepel.

Már nem jön több segítség Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Manenti állítólag a klubot is pusztán azért vásárolta meg, hogy vesztességeket futtasson át rajta, mielőtt végleg megszűnik a csődvédelem alatt álló csapat.