Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke válaszolt Wintermantel Zsoltnak, Újpest polgármesterének, aki csütörtökön délelőtt nyílt levélben támadta az MLSZ-elnököt.

Ebben a levélben Wintermantel azt kifogásolta, hogy a szombaton 18.30-kor kezdődő Honvéd-Újpest bajnokira csak elővételben vehetnek jegyet a vendégszurkolók, a Bozsik-stadiont csak az Újpestről 16.30-kor induló buszokkal közelíthetik meg, és oda is érkeznek vissza várhatóan 21 óra után – ahelyett, hogy egyenesen a stadionhoz mehetnének, és ott vásárolhatnának jegyet.

Nem az MLSZ dolga

"Önöknek sikerült egy másfél órás focimérkőzés megtekintéséből és kétszer félórás kényelmes utazásból közel ötórás tortúrát csinálni" - írta Wintermantel, mire Csányi szintén levélben válaszolt. Az MLSZ elnöke szerint a jegyek eladásának kérdése a mérkőzést lebonyolító hazai, és a találkozón résztvevő vendégklub döntésének hatáskörébe tartozik, akárcsak a vendégszurkolók utaztatása.

Csányi válaszolt a nyílt levélre Forrás: MTI

"Azt különösen fájlalom, hogy Ön felelős városvezetőként kevesebbet ért meg a labdarúgással kapcsolatos szervezési feladatokból, gyakorlatokból, mint a szurkolók többsége" - írta Csányi, akinek levelére Wintermantel azonnal reagált a Facebook-oldalán.

Kérdés azért van

"Egy apró kérdés azért van. Van-e MLSZ-előírás, ami alapján a kluboknak el kell járniuk? Meg azon gondolkodom, hogy vajon a szurkolók többségén mit ért? Az is felmerült bennem, vajon Elnök Úr tudott-e az Újpestet 2011-ben átvilágító jelentésről?" - többek között ezt fűzte a válaszlevélhez Wintermantel.

Az újabb Wintermantel-reakció és az MLSZ-elnök teljes levele:

A Budapest Honvéd egyébként egy közleményt adott ki, amelyben a klub jelzi, hogy mégis lehet az újpestieknek is jegyet venni a meccs napján a Bozsik-stadionnál. "Miután a bevezetésre került klubkártyás jegyértékesítés kapcsán a biztonsági kockázatokat kisebbnek ítéljük meg, ezért úgy döntöttünk, hogy a mérkőzés előtt 2 órával mind a két jegypénztárunkat megnyitjuk a vendégszurkolók számára" - olvasható a klub honlapján.