Vágólapra másolva!
Arab vagy orosz befektetők érkezhetnek a Győri ETO labdarúgócsapatához, amelynek azonban a licencét is bármikor bevonhatják - értesült a Kisalföld.

A megyei lap honlapja azt írja, hogy nyilatkozott az ETO-val kapcsolatos helyzetben Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki úgy tudja, hogy komoly külföldi érdeklődő van a klub iránt. Más forrásból a Kisalföld úgy értesült, hogy orosz vagy arab befektetők vállalhatnak szerepet a győri labdarúgásban.

Visszavonhatják a licencet

A Győri ETO beadta a következő évi licenckérelmét az MLSZ-hez, a hiánypótlást, amely például a bajnoki induláshoz szükséges pénzügyi dokumentáció beadását jelenti, legkésőbb május 8-ig teheti meg a klub.

Nagy a tanácstalanság Győben Fotó: Polyák Attila - Origo

Az MLSZ szabályzata szerint akár most, a bajnoki idény közben is visszavonható viszont a jelenleg érvényes klublicenc. Többek között akkor, ha a sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban.

A héten Győrben jártunk a Pápa elleni meccsen, ahol a helyi szurkolók véleményére voltunk kíváncsiak, itt elolvashatja, hogy a helyi drukkerek mit gondolnak a kialakult helyzetről.

A Quaestor-ügy

A Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett, miután a társaság által kibocsátott kötvényeket egyszerre, nagy mennyiségben akarták visszaváltani a Buda-Cash-botrány miatt megijedt kisbefektetők, és erre nem állt rendelkezésre elegendő fedezet.

Már nincs a mezen a Quaestor felirat Fotó: Polyák Attila - Origo

A győri focicsapatot működtető gazdasági társaság, a Győri ETO FC Kft. a Quaestor Csoport tulajdonában áll. Százmillió forintos nagyságrendű veszteséget termel évente, amit nyilván a tulajdonosnak kell visszapótolnia. Kérdés, hogy ha a tulajdonos többé nem tudja biztosítani ezt az összeget, mi lesz az ETO sorsa – különösen úgy, hogy miután a cég csődvédelmet kért, a főszponzor Audi Hungária felmondta a támogatási szerződését a proficsapattal.

Azóta Borkai Zsolt, Győr polgármestere azt mondta, közpénzből egyetlen forinttal sem tudják támogatni a klubot. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor nyomatékosan kérte őt, vállaljon nagyobb szerepet a klub megmentésében.